Hayatını Anlatırken Gözyaşlarını Tutamadı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen sunucu ve ekonomi köşe yazarı Serpin Alparslan, “Mezun olduktan sonra zorlu bir iş arama süreci başlıyor ve bunun devamında kalıcı olmak için de çok emek vermeniz gerekiyor. Pembe panjurlu ev hayali olan varsa unutsun” dedi.

Hayatını Anlatırken Gözyaşlarını Tutamadı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi, sunucu ve ekonomi köşe yazarı Serpin Alparslan’ı ve bir kolejin öğrencilerini ağırladı. OMÜ Medya ve Organizasyon Topluluğu ile bir kolej iş birliğiyle, sunucu ve ekonomi köşe yazarı Serpin Alparslan İletişim Fakültesinde söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik, kolejin öğrencilerine kampüsün gezdirilmesi ile başladı.

İletişim Fakültesinde bulunan fotoğraf sergisi gezisinin ardından Fakülte içerisindeki uygulama birimlerinin tanıtımı yapıldı. Sunucu ve ekonomi köşe yazarı Serpin Alparslan, öğrencilere medya sektöründe yaşadığı tecrübeleri anlattı.

Alparslan, söyleşi öncesi OMÜ Radyo Kadının Sesi programına konuk oldu. Programda Alparslan, medya sektöründe kadın olmanın zorluklarından bahsetti.

“İyi ki iletişim sektöründeyim”

Serpin Alparslan medyanın teknolojiyle tanışmasından sonra özel kanalların sayısının artış gösterdiğini ve rekabet ortamının oluştuğuna dikkat çekerek, “Mezun olduktan sonra zorlu bir iş arama süreci başlıyor ve bunun devamında kalıcı olmak için de çok emek vermeniz gerekiyor. Pembe panjurlu ev hayali olan varsa unutsun” dedi.

Rakiplerin bol olduğu bu sektörde tutunmak için sürekli kendini geliştirdiğini belirten Alparslan, “Kendimi geliştirmek için birçok eğitim aldım ve almaya da devam ediyorum. Medya sektörü, zorluğu yanında insani ve mesleki yönü olan bir sektör. İyi ki iletişim sektöründeyim” şeklinde konuştu.



Hayatını anlatırken gözyaşlarını tutamadı

Yaşadığı zorlukları anlatırken gözyaşlarını tutamayan Alparslan, “Eşimi kalp krizi sonucu kaybettim, iki kızımla hayata tutunmaya çalıştım. Yaptığım işlerde onlara örnek olmaya çalışıyorum. Farkındalık oluşturmanız ve yeteneklerinizi geliştirmeniz gerekiyor. Sektöre girdiğimde çay getirip götürdüm, halkla ilişkiler ve AR-GE birimlerinde çalıştım, benimle alakası olmayan birimlerde görev aldım. Fakat daha sonra gördüm ki çalıştığım her birimden bir şey öğrenmişim” sözlerine yer verdi.

“Teknolojinin vicdanı ve sorgulama yeteneği yoktur”

“Dünya dijitalleşiyor ve biz de buna uyum sağlamalıyız” diyen Serpin Alparslan, devamında şöyle konuştu:

“Teknoloji bazı mesleklerin sonunu getirdi. Teknolojinin bitiremeyeceği tek alan iletişim alanıdır. Çünkü teknolojinin vicdanı, muhakeme yapma ve sorgulama kabiliyeti yoktur. Üretilen robot insanlar bakmakla görmek arasındaki ince çizgiyi ayırt edemeyecek ve etik davranma bilincine ulaşamayacaktır.”
Kaynak: İHA