Aydın'da Kış Lastiği Denetimi

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu kapsamında trafik ekiplerince denetim gerçekleştirildi.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydın-İzmir otoyol girişinde yaptığı kontrollerde lastiklerin diş derinliklerini ve kış ayları için üretildiklerini belirten logolara sahip olup olmadıklarını denetledi.

Ekipler, günde 20 binden fazla aracın geçiş yaptığı otoyolda, sürücüleri kış lastiği uygulaması konusunda bilgilendirdi.

Aydın'ın kış lastiği takma zorunluluğu olan iller arasında olmadığını anımsatan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Eyüpoğlu, geçiş güzergahı olduğu için burada kontrollere ağırlık verdiklerini söyledi.

Araçların teknik donanımlarından kaynaklı oluşan kazaları önlemeye yönelik uygulamalarının hızla devam ettiğini aktaran Eyüpoğlu, "Uygulama kapsamında araçların lastiklerini, yönetmeliğe uygunluğunu kontrol ediyoruz. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan tüm araçların kış lastiği takması 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunludur." dedi.

Eyüpoğlu, motosiklet kullanımının kentte fazla olmasından dolayı şehir merkezinde de kontrollerini arttırdıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA