Açılan Bakır İşleme Kursuna Kadın İlgisi

Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi bünyesinde açılan bakır kursuna ilgi gösteren kadınlar, çocuklarının çeyizinde bakıra da yer vermeyi planlıyor.

Çocuklarının çeyizlerini eksiksiz oluşturmak isteyen kadınlar, son yıllarda ilginin daha da arttığı bakır eşyalar için Kadın ve Gençlik Merkezinin açtığı kursa ilgi gösteriyor.

Bakır kursunda eğitim gören kursiyerlerden Zeynep Turgut, (38) dört çocuğunun olduğunu ve çocuklarının çeyizine bakır eşyalar koymak istediğini söyledi.

Kursun yeni başladığını ifade eden Turgut, "Kursun ilk günü. Burada bakır işlemeciliği öğreniyorum. Bakır işlemeciliğini öğrenip ileri ki zamanlarda evime katkı da sunmak istiyorum. Çocuklarım bekar olduğu için onların çeyizini bakır eşyalarla süsleyeceğim. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Kursiyerlerden Makbule Çelebi (48) Siteler Mahallesi'nde oturduğunu, bakır kursunun açıldığını duyar duymaz merkeze gelip kayıt yaptırdığını belirtti.

Dört çocuğunun olduğunu ve evlendirmek istediğini aktaran Çelebi, "Çocuklarımın çeyizine bakır eşyaları da ekleyeceğim. Kursu sonuna kadar eğitimlerimi sürdüreceğim. Kursa gelmemde ki amacım, çocuklarımın çeyizlerine katkı sunmak." diye konuştu.

Kaynak: AA