'Küresel İklim Değişikliği Ve Sürdürülebilir Tarımın Stratejik Önemi' Konferansı

Trakya Üniversitesi'nde "Küresel iklim değişikliği ve sürdürülebilir tarımın stratejik önemi" konferansı düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi ve topluluk akademik danışmanı Prof. Dr. Yalçın Kaya, Merkez Kütüphanesi'nde düzenlenen konferansta, bilimin insana fayda sağlama amacı taşıdığını belirtti.

Çeşitli sebeplerden dolayı özellikle gıda sektöründeki dezenformasyon nedeniyle bu tarz bilimsel etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Kaya, "Mevcut bilgilerimizi güncellemeyi hedefliyoruz. Sektör temsilcileriyle öğrencilerimizi buluşturarak eğitim sonrasında istihdamı da sağlamak istiyoruz."dedi.

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis ise küresel iklim değişikliğinin tarıma ve özellikle gıda fiyatları ile kalitesine ciddi zararları bulunduğunu belirtti.

Özellikle bilinçsiz sanayileşme, köyden kente göç ve buna bağlı olarak işlenebilir arazilerin boş kalması ile yeme içme alışkanlıklarımızın değişmesinin tarımın önündeki en büyük sorunlardan olduğunu anlatan Reis, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dünyada yaşanan açlık ve gıda krizine dikkat çeken Mehmet Reis "Gıda krizi çok uzağımızda değil, elli yıl içerisinde ciddi bir kriz bizi bekliyor. Dünyanın önemli bir kısmının gıdaya ulaşamama neticesinde açlık sorunuyla baş ettiğini artık hepimiz biliyoruz. Bugünden itibaren önlemimizi almalıyız. Dünya herkesin ihtiyacına yetecek kadar gıda sağlayabilir fakat doğru tarım yöntemleri ve toprak ile suyun ekosistemi bozmayacak şekilde kullanılması gerekir."

Kaynak: AA