Muğla'da 369. Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Muğla'da silah altına alınan 369. kısa dönem 156 er, törenle yemin etti.

Muğla Spor Salonu'nda düzenlenen törene, Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Sahil Güvenlik Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, kurum müdürleri, sivil ve askeri erkan ile askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, temel eğitimini tamamlayan 156 kısa dönem asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

Yemin töreni sırasında çalınan Jandarma Marşı'na aileler, ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Jandarma Komutan Vekili Albay Numan Öksüz, törende, mazisi kahramanlıklarla dolu Türk ordusunun, her zaman Türk milletinin göz bebeği olduğunu söyledi.

Türk milletinin şanlı ordusuna her zaman güvendiğini belirten Öksüz, "Eğitimini başarıyla tamamlayan evlatlarımız 178 yıldır bu ülkeye hizmet etmekte olan jandarma teşkilatının bir mensubu olmak maksadıyla yemin ettiler. Onları hiçbir ulusta olmayan sadece Türk ulusuna özgü, yüksek insanlık değerleri, örf, adetleri ve insan sevgisiyle dopdolu yetiştirdiği için ailelere teşekkür ediyorum." dedi.

Öksüz, Mehmetçiğin yüce milletin gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından birliğine ilk katılan er Muhammet Furkan Serbest'e ödülünü, Vali Esengül Civelek verdi.

Jandarma Marşının okunması ve tören geçişinin ardından aileler askerlerle bir araya geldi.

Buluşma sırasında duygulu anlar yaşadı.

Kaynak: AA