Minik Öğrencilerden 9 Ülkeye Hediye Paketi

Amasya’nın Merzifon ilçesinde, anaokulu öğrencileri tarafından 9 ülkede bulunan anaokulu öğrencilerine hediye paketi gönderildi.

Mehmetçik İlkokulu tarafından Avrupa’daki okullarla iletişim kurmak, işbirliği yapmak ve projeler geliştirmek amacıyla "Etwinnig" projesi başlatıldı.

Proje kapsamında Mehmetçik İlkokulu anasınıfı öğrencileri, kendi hazırladıkları Türk bayraklarından oluşan hediye paketlerini Polonya, Portekiz, Hollanda, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan ve Litvanya’daki öğrencilere gönderdi.

Mehmetçi İlkokulu Müdürü Hüseyin Başdemirci, yaptığı açıklamada, proje kapsamında yer alan 9 ülke ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Amaçlarının söz konusu ülkelerdeki öğrencilerle iletişim bağlarını güçlendirmek olduğunu vurgulayan Başdemirci, "Teknolojiye olan bağımlılığın giderek arttığı, çocuklarımızın yalnızlaştığı çağımızda, sosyalleşmenin önemini anlatmak, hediyeleşmenin güzelliğine vurgu yapmak, paylaşmak adına başlattığımız ‘Etwinnig’ projesi kapsamında Polonya, Portekiz, Hollanda, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan ve Litvanya’daki 16 okul ile okulumuz anasınıfı öğrencileri iletişime geçti. Projemizin amacı 16 okul ile paylaşıldı" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA