Adana Tarım Ve Sera-Bahçe Fuarı Yarın Açılıyor

11. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı yarın açılıyor.

Adana Tarım Ve Sera-Bahçe Fuarı Yarın Açılıyor
TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş Genel Müdürü Cihat Alagöz, düzenlediği basın toplantısında, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8-12 Kasım arasında gerçekleştirilecek fuara, 9 ülkeden 250 firmanın katılacağını söyledi.

Alagöz, "Geniş ürün yelpazesinde açtığımız fuarlarımızda ziyaretçilerimiz, modern tarım ve bahçeciliğin ihtiyaç duyduğu her türlü donanım ve teknolojiye ulaşırken aynı zamanda yeni teknoloji ürünlerini de yakından takip etme imkanı buluyor ve her geçen yıl büyük ivme kazanıyoruz" dedi.

Fuarda, İran, Azerbaycan, Filistin, İsrail, Kıbrıs, Gürcistan, Makedonya, Ukrayna ve Bosna Hersek’ten alım heyetlerini misafir edeceklerini belirten Alagöz, "Tarımın her alanında ve bahçecilik ekipmanları konularında ihtiyaç duyulacak her türlü donanım, geniş ürün ağı, son teknolojik ürünler ve inovasyon konusundaki tüm farklılıklar ile ziyaretçilerin beğenisine sunularak üretici ile son kullanıcıyı bir araya getirmeyi planlıyoruz. Adana gelişimini tarım ürünlerinden ve tarıma dayalı sanayiden sağlıyor. Adana pek çok ilden farklı olarak yüz ölçümünün yüzde 38’i ile tarım yapmaya müsait. Mevsim şartlarının da elverişli olması nedeniyle Adana, "tarımın başkenti" olarak anılıyor. Tarım sektörünün lokomotif kentlerinden biri olan Adana’da düzenlenen 11. Uluslararası Tarım ve Sera Fuarları bölgede büyük bir ses getiriyor" diye konuştu.

Ürün çeşidi bakımından Türkiye’nin en zengin bölgelerinin başında Çukurova’nın geldiğini belirten Alagöz, şöyle devam etti:

"Çukurova’nın bereketli topraklarında büyüyerek gelişen bu proje, aynı zamanda uluslararası etkinliği olma özelliği taşıyarak katılımcıların ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Geçtiğimiz yıl 175 bini aşkın ziyaretçi ağırladık. Bu yıl hedefimiz 200 binin üzerinde misafirimizi ağırlamak ve onlara ürünlerimizi sunmak. Çünkü biz bu etkinliğe 1-2 ay öncesinden başlamadık 1 yıl boyunca aralıksız yurt içinde ve yurt dışında tanıtım faaliyetlerinde bulunduk. Geçtiğimiz yıl 69 ilden ziyaretçilerimiz vardı bu sene tüm Türkiye’den ziyaretçi bekliyoruz."
Kaynak: İHA