'Miraciyye Saklı Miras' Filminin Bursa Galası Yapıldı

Yönetmen Murat Pay'ın, miracı konu edinen "Miraciyye Saklı Miras" adlı filmin Bursa galası yapıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen galaya sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Belgeselin gösterimi öncesi seyirciyi selamlayan yönetmen Murat Pay, burada yaptığı konuşmada, belgeseli Bursa'da çektiklerini belirterek, kendilerine destek veren Bursalı araştırmacı Mehmed Safiyüddin Erhan'a özel olarak teşekkür etti.

Pay, miraciyyenin 6-7 bölümden oluştuğunu belirterek, "Ben de filmi bu şekilde bölümlere ayırarak ama bu musiki formunu hiç duymayan insanların anlayabileceği şekilde nasıl temsil edebilirim diye düşündüm ve belgesel filmi 4 bölüm halinde hazırladık." dedi.

Bursalı Araştırmacı Mehmed Safiyüddin Erhan ise Miraciyye geleneğinin asırlardır Bursa'da yaşatıldığına vurgulayarak, "Miraciyyenin kelime manası merdivendir. Nebi muhterem Efendimiz Cenabı Hakk'ın kendilerini yüce katına davetiyle ilgili bir hadisedir. Numaniyye Dergahında her yıl Miraciyye geleneğini devam ettirmekteyiz." dedi.

Mevlid-i Şerif gibi müzikal bir altyapıyla okunan Miraciyye, içinde barındırdığı makamlarla Türk Musikisinin başyapıtlarından biri olarak görülüyor.

Senaryosunu Ayşe Pay, Murat Pay ve Alper Bozkurt'un kaleme aldığı, Mehmed Safiyüddin Erhan, Mehmet Usta, Suna Sancaktar, Ahmet Taşdemir, Sercan Gülbahar, Nail Kesova, Murat Taştekin ve Ahmet Saka'nın rol aldığı filmin sonunda belgesel ekibi uzun süre alkışlandı.

Kaynak: AA