Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'Sadece belli yörelerin büyümesiyle ekonomimizin büyümemesi lazım. Bütün ülkeye yayılan bir büyüme, bütün ülkenin güç verdiği bir büyümenin yaşanması lazım'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Sadece belli yörelerin büyümesiyle ekonomimizin büyümemesi lazım. Bütün ülkeye yayılan bir büyüme, bütün ülkenin güç verdiği bir büyümenin yaşanması lazım." dedi.

Yılmaz, partisince bir otelde gerçekleştirilen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumunda yaptığı konuşmada, Bingöl, Zonguldak , Kırşehir, Elazığ, Bayburt, Karabük'te yaptıkları programı bugün Mardin yarın ise Diyarbakır'da yapılacağını bildirdi.

Çalışmayı 81 vilayette gerçekleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Yılmaz, insanların refah düzeyinin iyileştirilmesi için AK Parti olarak her zaman ekonomiye öncelik verildiğini belirtti.

Ekonomim ve refahın iyi kullanılmasının önemine değinen Yılmaz, şöyle devam etti:

"AK Parti Son 15 yılda çok büyük ekonomik başarılar sağladı, büyük bir atılım yaptı. Ekonomimizi 3 kattan fazla büyüttü, ekmeğimizi büyüttü. Bunu da daha adil bir şekilde paylaştırdı. Aynı siyasetimizi inşallah geleceğe taşıyacağız. Ekonomik politikalarımızı ne kadar güçlü hayata geçirirsek siyasetimizde o kadar güç kazanacaktır."

Halkı esas alan ve beklentilerini ve taleplerinin esas alındığını ifade eden Yılmaz, maas başında oturup "halka rağmen halk için" gibi bir anlayış içerisinde olmadıklarını vurguladı.

"AK Partinin anlayışı halkla beraber halk için anlayışıdır." diyen Yılmaz, parti siyasetinin temelinde bu anlayışın yer aldığını aktardı.

Yılmaz, büyük ve her karışı zengin, her yöresinin kendine farklı özellikle ve üstünlükleri bulunan Türkiye'nin, il il bu özelliklerin tespit edilmesini istediklerini dile geçirdi.

- "Herkesi kapsayan bir büyümenin sağlanması lazım "

Makro ekonominin mikro ekonomiyle bütünleşmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu anlayış içerisinde şehirlerin ekonomik beklentilerimizi başlattık. Her ilimizde özellikle de siyasetten önemli ekonomik meseleleri tespit etmek istiyoruz ki bu konuda il il bu çalışmamızı hayata geçirebilelim. Sadece belli yörelerin belli kesimlerin büyümesiyle ekonomimizin büyümemesi lazım. Bütün ülkeye yayılan bir büyüme, bütün ülkenin güç verdiği bir büyümenin yaşanması lazım. Herkesi kapsayan herkesi kucaklayan hiç kimseyi geride bırakmayan bir büyümenin sağlanması lazım."

Yılmaz, bu çalışmaları çok önemsediklerini belirterek, "Türkiye 2023'e gidecekse bunu sadece belli iller üzerinden gerçekleştiremez. Bütün illerin katkısı ile bunu başarabilir. 81 ilin potansiyelini iyi değerlendirip bunu harekete geçirdiğimiz zaman üst ölçekli hedeflerimize ulaşmış oluruz." ifadesini kullandı.

Farklı etnik yapıların bir arada kardeşçe yaşadığı kültür ve medeniyet şehri Mardin'in çok özellikli bir şehirlerin başında yer aldığına değinen Yılmaz, doğu ve güneydoğu ile ilgili medyada oluşturulan algı, bir takım gerçeklerden uzak algılar nedeniyle turizm potansiyelinin yeterince harekete geçilemediğini söyledi.

- "Bu kaynakları heba etmemiz lazım"

Yılmaz, sınır illerin çok önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Avrupa'da olduğu gibi bu bölgede de insan, ürün ve sermeyenin serbest dolaşması lazım. Bütün Orta Doğu'da refahın artması lazım. Birileri bizleri etnik ve mezhebi temelde çatıştırarak kaynaklarımıza gelip el koymamalı. Bu çatışmaları bir tarafa koyup kaynaklarımızı özellikle genç nüfusumuzu çok iyi bir donanımla geleceğe hazırlamamız lazım. Bu kaynakları heba etmemiz lazım. Bir takım uluslararası güçlerin, bazı menfaat odaklarının bu kaynaklarımızı gelip sömürmesine müsaade etmemiz lazım. "

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve AK Parti Mardin İl Başkanı Vekili Abdulhamit Ete'nin de katıldığı program daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA