TÜBA Ve EMAN 'Akdeniz Havzası'ndaki İş Birliklerini Keşfedecek

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar: 'Akdeniz Ülkeleri Akademileri Ağı iş birliği ve TİKA desteğiyle, 67 Kasım'da İstanbul'da Akdeniz Havzası Müştereklerinin Keşfi Sempozyumu düzenleyeceğiz'

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Akdeniz Ülkeleri Akademileri Ağı (EMAN) iş birliği ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle, 6-7 Kasım'da İstanbul'da, Akdeniz Havzası Müştereklerinin Keşfi başlıklı bir sempozyum düzenleyeceklerini bildirdi.

Acar, yaptığı yazılı açıklamada, EMAN'ın üyesi olan ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek, Akdeniz etrafındaki ülkelerin bilim akademileriyle iletişimi ve ortak çalışmaları teşvik ettiğini belirtti.

TÜBA'nın gerçekleştireceği bu sempozyumla ise EMAN üyelerinin temsilcilerini ve diğer akademisyenlerini bir araya getirerek, Akdeniz bölgesinin müştereklerinin tartışılmasının amaçlandığını ifade eden Acar, etkinliğin bölgesel iş birliğinin geliştirilmesine yardımcı olacağını bildirdi.

Acar, Karadağ, Cezayir, Hırvatistan, Bosna, İsrail, Makedonya, Romanya ve Türkiye'den katılımcıların yer alacağı sempozyumda farklı konu başlıklarında 5 panel düzenleneceğini kaydetti.

Sempozyumun, bölgesel iş birliğinin geliştirilmesine yardımcı olacağını belirten Acar, etkinliğin ekonomik, politik, sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında kalkınma için verimli bir zemin hazırlayacağını vurguladı.
Kaynak: AA