Rektörden Kamu Başdenetçisi Malkoç'a Ziyaret

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Dereli, Malkoç'a ziyarette bulundu.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'u makamında ziyaret etti.

Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Başdenetçi Malkoç, Dereli'ye kurumun işleyişini ve faaliyetlerini anlattı.

KDK'nin anayasal kurum olduğunu belirten Malkoç, 2012 yılından itibaren faaliyetlerini sürdürdüğünü, 2017 yılında 12 bin 507, bugüne kadar ise 37 bin 358 başvuru yapıldığını, vatandaşın kurumu tanıdıkça sevdiğini ve güvendiğini aktardı.

KDK'nin, şeffaf, hesap verebilir, insan odaklı bir idare ve hizmet anlayışının yerleşmesine katkıda bulunmayı amaçladığını vurgulayan Malkoç, vatandaşların, KDK'nin internet sitesi üzerinden e-başvuruyla, fax ve e-mail aracılığıyla ücretsiz şikayet başvurusunda bulunabildiğini ifade etti.

Başvuruların kısa sürede çözüme kavuşturulduğunu bildiren Malkoç, KDK'nin dostane çözüm yöntemi ve verdiği tavsiye kararları ile demokrasi ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, kamu hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine ve hak arama kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlamaya çalıştığını kaydetti.

Rektör Dereli de Malkoç'a kabulünden dolayı teşekkür etti.

Malkoç'un üniversite rektörlerine gönderdiği üniversitelerde ombudsmanlık topluluğunun kurulması önerisi üzerine bunu yerine getirdiklerini bildiren Dereli, Malkoç'u ombudsmanlıkla ilgili konferans vermek üzere İskenderun'a davet etti.
Kaynak: AA