Manis'dan Kısa Kısa

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen hayvan sorunları toplantısında barınak için yer bulunamadığı belirtildi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan başkanlığında Kaymakamlık toplantı salonundan düzenlen toplantıya İlçe Tarım Müdürü Musa Çallı ve hayvanları koruma dernek yetkilileri katıldı.

İlçedeki sahipsiz, hasta, güçten düşmüş hayvanların toplatılması için modern bir hayvan barınağına ihtiyaç olduğunu belirten Kaymakam Turan, Turgutlu Belediye bünyesinde uygun arazi olmadığı için toplantıdan sonuç çıkmadığını söyledi.

İlçede çok sayıda sokak hayvanı olduğunu belirten Turan şöyle konuştu:

"Turgutlu'da sokak hayvanlarımız için maalesef istenilen nitelikle bir yer bulunamaması çok üzücü, çünkü bu hayvanların bakılabileceği bir yerlerinin olması gerekiyor. Bu konu her ne kadar Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesinin yapması gereken bir hizmet olmasına rağmen, devlet olarak bu konuda duyarsız kalamayız. Bu toplantıda yer konusunu ele aldık ama üzücü bir olan uygun bir yer bulunamamasıdır." dedi.

- Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürkçü Düşünce Derneği Salihli Şubesi, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı nedeniyle vatandaşlara pilav, ayran ikramında bulundu.

Dernek Başkanı Mehmet Uyanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet eden büyük devlet adamı Atatürk’ü sonsuza kadar gururla ve kıvançla anmaya, gösterdiği yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA