İşkur'dan okullara güvenlik görevlisi

İşkur Batman İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 100 güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirecek.

İşkur'dan okullara güvenlik görevlisi
İşkur'dan okullara güvenlik görevlisi
Proje ile ilgili açıklama yapan İşkur İl Müdürü Besim Eviz, il Müdürlüğü olarak Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda istihdam edilmek üzere İl genelinde 100 güvenlik personelinin eğitim-öğretim yılının sonuna kadar istihdam edileceğini belirtti.

Eviz, “İl Müdürlüğü olarak 2015 yılından beri talep ettiğimiz toplum yararına programlar Kapsamında (TYP) okullarda güvenlikçi istihdamının gerçekleştirilmesi bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Okullarda eğitim-öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi, dışarıdan gelebilecek tehlikeleri minimum seviyeye indirebilmek ve güvenli okul ortamı sağlanması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirleyeceği 100 okulda istihdamı gerçekleştireceğiz. Eğitim Kurumlarımızın temizlik ve hijyen konularında hizmet vermek üzere 396 kişiyi istihdam ederek bu hafta itibarı ile işe başlattık. Yeni Güvenlikçi projemiz ile Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde temizlik ve güvenlik hizmeti sunulması amacıyla yaklaşık 500 kişilik istihdam sağlamış olacağız” dedi.

Kaynak: İHA