Bütün Yönleriyle Çubuk Ve Çevresi 2. Uluslararası Sempozyumu

Çubuk ilçesinin ve çevresinin tarih, kültür, sanat, mimari, ekonomi ve sağlık alanlarında değerlerinin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlenen "Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi 2. Uluslararası Sempozyumu" başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), Çubuk Belediyesi işbirliğinde organize edilen sempozyumun açılış oturumu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Külliyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerin bulundukları şehirlerin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınmasına katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Artık üniversitelerin ülkesi ve şehri için elini taşın altına koyan kurumlar haline geldiğini dile getiren Rektör Doğan, AYBÜ olarak Çubuk'a her anlamda katkı sağlamayı amaç edindiklerini belirtti.

Doğan, son 5 yılda Çubuk’ta 6 bin öğrenciye bin akademik ve idari personele ulaştıklarını, ilçede emin adımlarla başarılı işler yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Üç gün sürecek sempozyumda 161 bildiri ile Çubuk’un her yönüyle ele alınacağını anlatan Doğan, şöyle konuştu:

"Son yıllarda topluma karşı görevlerini yerine getiren 3'üncü nesil üniversitelerin yanında 4'üncü nesil üniversiteler konuşulmaya başlandı. Bunlar girişimci üniversiteler dediğimiz gelirlerini kendileri elde eden üniversiteler. Bizler de genç bir üniversite olmamıza rağmen üçüncü ile dördüncü nesil üniversiteler arasındayız. Amacımız sade bir bilimsel etkinlik olması değil, konunun uzmanlarınca problemin ortaya konulması ve ev ödevi alınmasıdır. Bölgesel kalkınmaya da katkı veren bir çalışma örneği bugünkü sempozyumumuz. Çubuk yerelinde tüm ülkemizin tarihini, ekonomisini ve geleceğini tartışacağız. Üniversite olarak geleneksel tıp alanında bin 500 eczacıya ve hekime eğitim verdik. Turşuluk sebzelerin yanında hep birlikte geleneksel tıpla ilgili ilaçları da yetiştireceğiz."

Kaymakam İbrahim Çenet ise, organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını, sempozyumun ilçeye ve Türk dünyasına önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan da, sempozyumun çok önemli olduğunu, kent için yıllarca değerlendirilebilecek bir çalışmaya imza atıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından sempozyumun düzenlenmesine katkı yapanlara Doğan tarafından ok ve plaket verildi.

Sempozyumda yurt içi ve yurt dışından gelen 60 akademisyence 12 oturumda eş zamanlı 2 ayrı salonda yaklaşık 40 program gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA