'İstanbul'un İşgalden Kurtuluşu' Paneli

İstanbul Valisi Şahin: 'Allah'ın muhafazası ve bu milletin niyeti, kararlılığı inşallah İstanbul'u ilelebet Müslüman yurdu yapacaktır'.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un Müslüman ve Türk yurdu olduğunu belirterek, "Allah'ın muhafazası ve bu milletin niyeti, kararlılığı inşallah İstanbul'u ilelebet Müslüman yurdu yapacaktır." dedi.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Topkapı Sarayı Müzesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "İstanbul'un İşgalden Kurtuluşu" başlıklı panelin açılışında konuşan Şahin, İstanbul'un kıyamete kadar Müslüman ve Türk yurdu olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.

Şahin, İstanbul'un "müjdelenen", komutanı ve askeri kutsanan bir şehir olduğunu anlatarak, "İnşallah İstanbul bir daha başka millet, inanç ve kültür sahiplerinin eline geçmeyecektir. Allah'ın muhafazası ve bu milletin niyeti, kararlılığı inşallah İstanbul'u ilelebet Müslüman yurdu yapacaktır. Tabii sıkıntı çekiyoruz ve çekmeye devam edeceğiz gibi görünüyor ama Allah'ın izniyle her bir sıkıntı, badire bizi biraz daha çelikleştiriyor ve geleceğe daha sağlam, emin bir şekilde yürüme kararlılığımızı, azmimizi kuvvetlendiriyor." diye konuştu.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da İstanbul'un kurtuluşunun önemine değindi.

Bu konuda önemli bilgilere sahip kişilerle paneli gerçekleştirdiklerini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şüphesiz İstanbul'un kurtuluşu denilince zihinlerde neler çağrışır hepimizin malumu. Önemli olan birkaç husus var. İstanbul'u kurtarmayı nasip eden ana sebepler nelerdir? Bu işgalde neler yaşandı, bundan sonra neler yaşanacak? Bunlar bu masa etrafında konuşulması gereken konular. Gelecek nesillere, kurtuluşu konu yapılmayacak bir şehir, devlet ve millet bırakmak için neler yapılması gerektiğini ele alacağız. İstanbul'un işgal yıllarını, kurtuluşunu ve sonrasını ele alma imkanımız olacak."

Konuşmaların ardından, Yılmaz'ın oturum başkanlığını yaptığı panele geçildi. Panelde, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cezmi Eraslan, İÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Budak ve tarihçi-yazar Mümin Yıldıztaş konuştu.
Kaynak: AA