Bursa İpeği Fuarın Gözdesi

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen, İstanbul Halı Haftasında yerini alan Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezinin standı katılımcıların ilgisini çekti.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen "Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak" projesi kapsamında Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan ve İnegöl ilçelerinde üretilen ipek halılar uluslararası halı ticareti yapan iş adamları tarafından ilgi gördü.

1 santimetrekaresinde 100 düğüm bulunan ve Bursa desenleriyle muhtelif ölçülerde üretilen ipek halılar Bursa Kültür AŞ tarafından oluşturulan ipekhane etiketiyle iç ve dış piyasada yerini bulurken aynı zamanda düzenlenen ulusal ve uluslararası fuarlarda alıcı buluyor.

Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi de İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen İstanbul Halı Haftasında yerini aldı.

Fuara gelen ziyaretçilere proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken, ürün teşhiri konusunda da tepme mancınıkla ipek çekimi, devdahla ipek bükümü ve ipek halı dokuma hakkında canlı anlatımlar yapıldı.

Bursa'nın kültürel değerini özel eserlerle daha da artıran Büyükşehir Belediyesi, Dr. İsmail Şeker’in "İpek Böceğinin Yaşam Öyküsü", Prof. Dr. Cafer Çiftçi'nin "Bursa'da İpekçilik" ve Prof. Dr. Hülya Tezcan'ın "Bursa'nın İpeklisi" eserlerini düzenlenen halı fuarında da tanıtma şansı buldu.

Kaynak: AA