İİBF'de 2017-2018 Akademik Açılış Yılı Gerçekleştirildi

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış töreni 27 Ekim 2017 tarihinde 100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İİBF'de 2017-2018 Akademik Açılış Yılı Gerçekleştirildi
Törene, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, İİBF Dekanı Prof. Dr. Gonca Bayraktar Durgun, Sayıştay Başkan Yardımcıları Fikri Özkök ile Fikret Çöker, Sayıştay üyesi Yaşar Yolcu, Şereflikoçhisar Kaymakamı Sedat Yıldırım, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Yüksel, öğretim görevlileri, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dekan Bayraktar Durgun, Sayıştay Başkan Yardımcısı Fikri Özkök’ün Gazi Üniversitesi mezunu olduğunu anımsatarak, Sayıştay’da Gazi mezunu birçok öğrencimizin olduğunu vurguladı ve Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş’a verdikleri manevi desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Bayraktar Durgun, İİBF olarak mezunlardan destek beklediklerini belirterek, “Siyasette, akademide, sanatta, sporda ve bürokraside çok sayıda mezunumuz görev yapıyor. Mezunlarımızla iletişim ve ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Mezunlar derneğimizle birlikte bu amaçla birlikte çalışma kararı aldık. Daha önce Kariyer Girişimcilik Toplantısı düzenlemiştik, bunun ikincisi önümüzdeki ay gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Bayraktar Durgun, Rektör Uslan’ın gayretleriyle Danıştay ile bir protokol imzaladıklarını anımsatarak, “Buna göre her bölümden öğrencilerimiz Danıştay’da staj yapacak. 140 civarı başvuru aldık bunun 50’sini mülakata çağırdık. Akademik olarak çok başarılı öğrencilerimiz var ancak yabancı dil konusunda eksik kaldığımızı tespit ettik. Dil destek programı hazırladık. Fakültemizde dil laboratuvarı oluşturmak için girişimlerimiz oldu. Biz bundan sonra, mezunlarımızın da vereceği desteklerle, daha çok Gaziliyi yüksek ve başarılı pozisyonlarda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Rektör Uslan: ‘Mezunlarımızla iletişimimiz güçlenecek’

Uslan konuşmasında Gazi Üniversitesi’nin 91’inci yılını kutladığını anımsatarak, “Üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri olan ve 1955 yılında kurulan İİBF 63’üncü yılını kutluyor. Üniversitemizin yeni akademik yılına çok güzel bir gelişmeyle başladık. Henüz bir ay önce Gazi Üniversitesi ülkemizdeki 10 araştırma üniversitesinden biri olarak seçildi. Bundan sonra çıtayı daha da yukarıya taşımayı hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA