Kırıkkale'de Cumhuriyet Coşkusu

Kırıkkale’de Cumhuriyet’in 94. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Kırıkkale'de Cumhuriyet Coşkusu
Cumhuriyet Bayramı töreninin Kırıkkale’deki adresi bu sene yağışlı hava sebebiyle İl Kültür Merkezi oldu. İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende halk oyunları gösterileri ve şiir sunumları yapıldı. Özellikle okunan şiirlerde katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Kültür merkezindeki tören sonrası Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde geçiş töreni düzenlendi.

Geçiş töreninde kamu kurumları bünyesindeki faaliyetler sergilendi, geçiş törenine Kırıkkaleli bisikletliler de eşlik etti.

Cumhuriyet Bayramı töreni konuşmasında Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu, 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Türk yurdu haline gelmiştir. Her santimetre karesi aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanları ile sulanmış bu topraklar bizim için canımızdan kutsaldır. Bugüne kadar ne FETÖ’ye, ne PKK’ya ne de diğer terör örgütlerinin saldırılarına bu millet boyun eğmedi, eğmeyecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyet, bizlere emanettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için çok çalışacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, yani 2023’te, yeni yatırım hamleleriyle iktisadi ve sosyal kalkınma hamlemizi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA