Beyoğlu 'Kardeş' Kentleriyle Buluşuyor

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: 'Birleşmiş Milletler uhdesinde kurulan Dünya eDevletler Topluluğu Akdeniz Sorumluluğu Beyoğlu Belediyesi'ne tevdi edildi'.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Birleşmiş Milletler (BM) uhdesinde kurulan Dünya e-Devletler Topluluğu (WeGo e-Goverments Organization) Akdeniz Sorumluluğu'nun Beyoğlu Belediyesi'ne tevdi edildiğini bildirdi.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen "Beyoğlu Kardeş Kent Belediye Başkanları ve İyi Örnek Paylaşımları Forumu" Beyoğlu Belediyesi'nde gerçekleşen ziyaretlerle başladı. Ziyaret kapsamında Beyoğlu'nun yurt dışındaki 19 kardeş belediyesinin başkanları ve temsilcileri İstanbul'da biraraya geldi.

"İyi Örnekler Paylaşımı Forumu" kapsamında başlayan ziyaretlerin ilkini Romanya'nın Bükreş Sektör 1 Belediye Başkanı Dan Tudorache gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan makamında Tudorache'yi kabul etti. Hediye takdimi yapan, Beyoğlu Belediyesi'ni gezdiren ve ilçeyle ilgili dönüşüm projelerini anlatan Demircan, ziyarete ilişkin şunları kaydetti:

"Beyoğlu olarak dünyanın dört bir tarafından kardeş belediyelerimiz var. Onlarla zaman zaman yurt dışında buluşuyoruz. Bugün de Türkiye'ye onları davet ettik. Onların en güzel uygulamalarını birbirimize anlattığımız rutin bir toplantı. Ancak bir farklılık var. BM uhdesinde kurulan Dünya e-Devletler Topluluğu Akdeniz Sorumluluğu'nu Beyoğlu Belediyesi'ne tevdi ettiler."

Belediyenin özellikle akıllı kentler organziasyonunda yaptığı uygulamalarla çok iyi bir noktada olduğuna dikkati çeken Demircan, "Akdeniz'deki bu işe katılmak isteyen ve bu tecrübelerden istifade isteyenler var. Dolayısıyla hem kardeşlerimize hem de dünya e-devlet organizasyonu üyeleriyle en iyi uygulamaların konuşulduğu mini bir buluşma gerçekleştirdik. Bugün de tek tek başkanlarımız ve temsilcileirmiz bizi ziyaret ediyor. Türkiye'nin ve ülkemizin uluslararası ilşkilerine de bu anlamda katkıda bulunmuş oluyoruz." diye konuştu.

Beyoğlu'nda öncelikle akıllı yönetim sistemlerinin ön planda olduğunu ifade Demircan, ilçenin Tarlabaşı, Sosyal Yardımlaşma Merkezi, Semt Konakları projeleri ile sosyal ve kültürel belediyecilik alanında da öne çıktığını anlattı.

- "İstanbul'u seviyorum"

Bükreş Sektör 1 Belediye Başkanı Dan Tudorache de Beyoğlu'ndaki tarihi dokudan çok etkilendiğini belirterek, İstanbul'a daha önce de geldiğini söyledi. Dan Tudorache, şu açıklamalarda bulundu:

"Beyoğlu'na sık sık geliyorum ve çok seviyorum. Çok sevdiğim ve sık geldiğim bir yer. Çok güvenli bulduğum bir şehir ve ilçede kendimi evimde gibi hissediyorum. İstanbul'da genel olarak sarayları ve tarihi binaları seviyorum. Topkapı Sarayı çok güzel. Beyoğlu'ndaki tarihi binalar hoşuma gidiyor. Beyoğlu Belediyesi'nin de böyle devam etmesini dilerim, doğru bir yol izlediğini düşünüyorum."

İlk ziyaretin ardından Demircan, Makedonya'nın Centar Belediye Başkanı Sasha Bogdanovikj'i makamında kabul etti. Ziyaretlerin ardından yabancı ülke kardeş belediye başkanları ve heyeti Beyoğlu Belediyesi Meclis Salonu'nda biraraya geldi.

Bugün El-Halil (Hebron) Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi, Kardeş Şehir Protokolü imzalayacak.

- Akdeniz Bölge Ofisi, Beyoğlu'nda açılacak

Beyoğlu Belediyesi Dünya e-Devletler Topluluğu Akdeniz Bölge Ofisi yarın Beyoğlu'nda açılacak.

Yarınki birinci oturumda, Beyoğlu Belediyesi, Sector Belediyesi, Pecs Belediyesi ve Dubrovnik Belediyesi, sunum yapacak. İkinci oturumda, Casablanka, El-Halil (Hebron) ve La Marsa Belediyesi "En İyi Örnekler Paylaşımı" yapacak. Öğleden sonra gerçekleştirilecek "WeGo and Sustainable Cities" adlı son oturumda, WeGo Genel Sekreteri Dr. Young-sook Nam WeGo'yu tanıtacak.
Kaynak: AA