İsrail'in Afrika Açılımı

Filistin Fetih Hareketi Devrim Konseyinden bir heyet, İsrail'in Afrika Birliğine gözlemci üye olarak alınmaması konusunda ülkeleri ikna etmek için Afrika turu düzenledi.

Filistin Fetih Hareketi Devrim Konseyinden bir heyet, İsrail'in Afrika Birliğine gözlemci üye statüsünde alınmaması için Senegal'de temaslarda bulundu.

Filistin'in Dakar Büyükelçiliği sözcülerinden Enes Abdelrahim, AA muhabirine açıklamasında, Fetih Hareketi Devrim Konseyinden bir heyetin, İsrail'in, Afrika Birliğine gözlemci üye olarak alınmaması konusunda Afrika ülkelerini ikna etmek için 3 hafta süren bir Afrika turu düzenlediğini ifade etti.

Abdelrahim, Fetih Hareketi Devrim Konseyi Üyesi Uri Davis başkanlığındaki heyetin, Güney Afrika ve Etiyopya'nın da aralarında olduğu 10 Afrika ülkesini ziyaret ettikten sonra Afrika turunun son durağı olan Senegal'de müzakerelerde bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan Davis, Senegal'in başkenti Dakar'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Afrika ülkelerini, Togo'da bu ay düzenlenmesi planlanan ancak bilinmeyen bir tarihe ertelenen İsrail-Afrika Zirvesi'ni boykot etmeye çağırdı.

İsrail basını, Togo'daki zirve için İsrail'in 54 Afrika ülkesine davet göndereceğini yazmıştı.

Babası İngiliz, annesi Çekoslavakyalı bir Yahudi olan Davis, 1943 yılında Kudüs'te dünyaya geldi. İngiltere ve ABD'de eğitim alan Davis, aynı zamanda Kudüs Üniversitesinde öğretim üyesi. İsrail'in zorunlu askerlik görevini reddeden ve 2009'da Fetih Hareketi'nin Devrim Konseyine seçilen Davis, Filistin Ulusal Konseyinin de üyesi.
Kaynak: AA