Antalya'da Belediye Çalışmaları

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi'ni baştan aşağı yenileyerek cazibe merkezine dönüştürecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ali Çetinkaya Caddesi'nde başlatılacak büyük değişime Meydan Kavşağı'ndaki düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile başladı.

Şarampol Caddesi’nde olduğu gibi Ali Çetinkaya Caddesi de Antalya'nın yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelecek.

Proje ile Ali Çetinkaya, dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirilecek ve görsel güzellik katan bina cepheleri, modern kaldırımları, rengarenk gölgelikleri, kent mobilyaları, aydınlatması ile Antalya'ya gelenlerin görmeden gitmeyeceği bir bölgeye dönüşecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "Antalya'nın en değerli köşelerinden biri haline gelecek" dediği Ali Çetinkaya Caddesi, proje kapsamında yayalaştırılacak.

Proje ile 850 metre uzunluğunda cadde ve kentsel tasarım düzenlemesi yapılacak. Müze konsepti ile tasarlanan cadde boyunca 7 adet sergi küpü yer alacak ve Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserler burada sergilenecek. 3 bin 500 metrekare yeşil alanın yer alacağı projede 2 adet süs havuzu inşa edilecek.

Proje kapsamında 89 binanın cepheleri de yenilenecek. Binaların caddeye bakan kısımlarına kaplama yapılarak, klima üniteleri saklanacak. Diğer cephelere sıva tadilatı ve boya uygulanırken yerler doğal taş plaklar ile kaplanacak.

Engelliler için takip taşları döşenecek. İş yerlerine malzeme ulaşımını sağlamak amacıyla servis yolu yapılacak. Bölgeye araç giriş çıkışı günün belli saatlerinde olacak.

Proje ile Meydan Kavşağı'nda da düzenleme yapılacak. Esnafın çalışmalardan en az etkilenmesi ve dükkanlarının kapalı kalmaması için titiz bir çalışma yürütülecek.

Kaynak: AA