Medikal Estetikte Kış Uygulamaları

Medikal Estetik Hekimi Dr. Devrim Gürsoy, cilt lekesi tedavisi Thulium lazer seansı için kış ayının en ideal dönem olduğunu söyledi.

Medikal Estetikte Kış Uygulamaları
Ankara Mayasante Polikliniği Medikal Estetik Hekimi Dr. Devrim Gürsoy, kış aylarında ön plana çıkan medikal estetik uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Gürsoy, "Medikal estetik alanı, kişilerin estetik açıdan rahatsızlık duyduğu problemleri azaltmak ve gidermek amacıyla, gelişen teknolojiye paralel yeni yöntemler sunarak genişliyor ve kapsamını günden güne genişletiyor. Özellikle kış aylarında, lazerle cilt lekesi giderme uygulaması tedavi sürecinde güneş ışınlarından kaçınmayı ve güneşe hassasiyet gösterilmesini gerektirmesi dolayısıyla en sık başvurulan medikal estetik yöntemlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor" dedi.



"Lekenin sebebi pigmentte kontrolsüz hareket"

Cilt lekelerinin güneş ışınlarının zararlı etkileri sonucu oluştuğunu hatırlatan Devrim Gürsoy, "Cilt lekeleri sıklıkla güneş ışınlarının zararlı etkileri sonucu cilde rengini veren pigmentin kontrolsüz hareketi ile belirli alanlarda olması gerekenden fazla miktarda toplanması ile oluşuyor. Yaşlılığın yanı sıra kadınların vücudunda hormon değişiklikleri oluşturan gebelik ve doğum kontrol hapı kullanımı da cilt lekelerinin oluşumuna zemin hazırlayan diğer etkenler olarak ön plana çıkıyor."

"Hücreleri tedaviye çağıran yöntem"

Son dönemde medikal estetik alanında fark edilir bir eğilimin, dışarıdan sağlanan basit müdahaleler ile kişinin kendi bağışıklık sistemi mekanizmalarını uyarmak ve kişinin kendi iyileştirici hücrelerinden faydalanmak olduğunu belirten Medikal Estetik Hekimi Dr. Devrim Gürsoy şu ifadeleri kaydetti:

"Cilt lekelerini giderme amacıyla bu eğilime paralel olarak ön plana çıkan son yöntem ise ister cilde gerginlik ve parlaklık sağlama amaçlı gençleştirme uygulamaları olsun, ister cilt lekelerinin veya çatlaklarının giderilmesine yönelik yöntemler olsun oluşturmaya çalıştığımız şey kişinin kendi vücudunda bir farkındalık yaratarak hücrelerini tedaviye çağırmak. Cilt lekelerinin tedavisinde son dönemde faydalanıyor olduğumuz Lavieen Thulium lazer sistemi de bu mantık ile çalışarak enerji akımı ile ciltte ufak berelenmeler oluşturuyor ve lekenin tedavisi için iyileştirici niteliğe sahip makrofaj hücrelerini uyarıyor. Dışarıdan müdahale ile leke hücrelerini patlatarak iyileştirmeyi amaçlayan Fraksiyonel Lazer Sistemi’nden farklı olarak ciltteki bağışıklık hücrelerini bölgeye çağırarak lekeleri gidermeyi amaçlayan Lavieen Thulium lazer sistemi ile seans sayısı azaltılabiliyor ve tek seans içerisinde dahi olumlu sonuçlar alınabiliyor."

Kış aylarında en sık uygulanan tedavilerden biri

Cilt lekesi tedavisine yönelik Thulium lazer seansının ortalama 20 dakika kadar sürdüğünü ve uygulama sonrası ciltte oluşabilen kızarıklık ve şişliklerin 1-2 gün içinde kendiliğinden geçtiğini belirten Dr. Gürsoy, "Tedavi süreci kişiyi sosyal hayatından alıkoymayacak kadar kolay, ama güneş ışınlarına maruz kalma konusunda hassasiyet gerektiriyor. Lazer seansları devam ettiği süre boyunca hastanın güneş ışınlarından uzak durması ve güneş koruyucu kullanarak güneşin olumsuz etkilerini en aza indirmesi gerekiyor bu yüzden güneş ışınlarının doğrudan etkilerinin en az hissedildiği dönem olması sebebiyle kış ayları tedavi için en ideal dönem" diye konuştu.

Kaynak: İHA