Öğrencilerin Sağlık Ve Hijyeni İçin Toplandılar

Erzurum'da Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, öğrencilerin sağlık ve hijyeni için ortaklaşa yürüttükleri 'Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul' projeleri kapsamında toplantı düzenledi.

İl Halk Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Erzurum Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Uçar, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ile ilçe milli eğitim müdürleri ve kurum yöneticilerinin katıldığı toplantıda, ortak yürütülen projeler hakkında bilgi alışverişinde bulunup yeni yıl için planlamalar yapıldığı belirtildi.

Sağlıklı yaşam için programın önemli olduğu vurgulanan açıklamada, 'Çocuklarımızın sağlıklı bir hayat sürmesi ve sağlıklı yaşam kültürü temellerinin sağlam atılabilmesi için bu iki program çok önemli. Bu kapsamda çalışmaların hızlandırılmasına, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının sonuna kadar ilimizdeki tüm okulların beyaz bayrak sertifika sahibi olması ve sertifika alan okulların da hızlı bir şekilde beslenme dostu okul olmalarına karar verilmiştir.' ifadeleri kullanıldı.

Beyaz Bayrak Sertifika Programı ile eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Milli Eğitim ile Sağlık bakanlıkları arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan 'Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü' imzalanarak yürürlüğe konulmuştur. Protokol kapsamında yapılacak çalışma ve denetimlerle Erzurum genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak alması suretiyle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması hedeflenmektedir.'

Kaynak: AA