Tayyip Ve Erdoğan'ın Yürüme Umudu Arttı

İstanbul'da 8 yıl önce dünyaya geldiklerinde babaları tarafından Recep, Tayyip ve Erdoğan isimleri verilen üçüzlerden doğuştan yürüme sorunu olan Tayyip ve Erdoğan Karakoç ameliyat edildi Baba Karakoç: 'Bir an önce yürüdüklerini görmek ve çok sevinmek istiyoruz' Ortopedi Uzmanı Dr. Sayar: 'İki kardeşi ameliyat ettik. Bir ay süreyle ayakları alçıda kalacak. Bir aydan sonra alçıyı çıkaracağız. Bir süre de fizik tedavi görecekler, sonra da inşallah yürüyecekler'

SELAHATTİN ÖZBOZKURT - İstanbul'da 8 yıl önce dünyaya geldiklerinde babaları tarafından Recep, Tayyip ve Erdoğan adı verilen üçüzlerden doğuştan yürüyemeyen Tayyip ve Erdoğan Karakoç, İçel'in Tarsus ilçesinde ameliyat edildi.

İstanbul’da yaşayan ve 10 yıl önce evlenen Mihrican ve Salih Karakoç çifti, 8 yıl önce üçüz bebek sahibi oldu. O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın adını çocuklarına vermek isteyen baba Karakoç, üçüzlere Recep, Tayyip ve Erdoğan adlarını koydu.

Üçüzlerden Tayyip ve Erdoğan, büyüdüklerinde yürümekte sorun yaşadı. Aile, çocuklarını tedavi için İstanbul'da birçok kez hastaneye götürse de bir sonuç alamadı.

Aile, yürüme problemi olan bir yakınlarının çocuğunun Tarsus'ta ameliyat olup sağlığına kavuştuğunu duyunca çocuklarını söz konusu ameliyatı gerçekleştiren doktora götürdü.

Tayyip ve Erdoğan, Ortopedi Uzmanı Dr. Ömer Sayar tarafından ameliyat edildi. Bu ameliyatla umutlanan Karakoç ailesi, çocuklarının yürüyeceği günün hayalini yaşıyor.

- 'İstanbul'da hastanelere götürdük, sonuç alamadık'

Baba Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçüzleri dünyaya geldiğinde çok mutlu olduklarını, bu mutluluğun zaman içerisinde kaygıya dönüştüğünü söyledi.

Karakoç, 'O dönemde Erdoğan'da yürüyememe sorunu ortaya çıktı. Tayyip de biraz daha sıkıntılıydı. O da yürüyemiyordu. İstanbul'da çok kez hastanelere başvurduk, tedavi oldu ama sonuç alamadık.' dedi.

Karakoç, yine yürüme problemi olan bir yakınının çocuğunun Tarsus'ta ameliyat olup sağlığına kavuştuğunu duyunca kendilerinin de ameliyatı yapan Ortopedi Uzmanı Dr. Ömer Sayar'a müracaat ettiklerini aktardı.

Doktorun yaptığı muayene ve tetkiklerin sonrası çocukların ameliyatla yürüyebileceğini söylemesi üzerine umutlandıklarını anlatan Karakoç, 'Ameliyatları yapıldı ve ayakları alçıya alındı. Bir an önce yürüdüklerini görmek ve çok sevinmek istiyoruz.' diye konuştu.

Dr. Ömer Sayar da Tayyip ve Erdoğan'ın zor doğuma bağlı olarak beyinlerinin oksijensiz kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

'Bunun sonucunda 2 kardeş yürüyemez hale gelmiş. Uzun süre fizik tedavi görmüşler fakat yürümeleri mümkün olmamış. Yakınlarından birini ameliyat edip yürütmüştüm. Aile de onların tavsiyesi üzerine çocuklarını bize getirdiler. İki kardeşi ameliyat ettik. Bir ay süreyle ayakları alçıda kalacak. Bir aydan sonra alçıyı çıkaracağız. Bir süre de fizik tedavi görecekler, sonra da inşallah yürüyecekler.'

İkiz kardeşlerden Tayyip Karakoç, yürümeye başladığında ilk yapacağı şeyin annesine ekmek almak olduğunu söyledi.
Kaynak: AA