KOSGEB Destekleri

ETSO Meclis Başkanı Özakalın: 'KOSGEB tarafından verilen 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği, üretim kapasitelerini artırmak isteyen firmalar için iyi bir fırsat'.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen '2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği'nin, üretim kapasitelerini artırmak isteyen firmalar için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

Özakalın, yaptığı yazılı açıklamada, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin, yerli ve yeni makine-teçhizat alımlarında kullanacakları krediye faiz desteği uygulayacağını aktardı.

Program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 1 milyon 500 bin lira olduğunu, 300 bin liralık kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını belirten Özakalın, şunları kaydetti:

'İlk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay taksitli kredi, programda yer alan, Akbank, Denizbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı Kredi Bankası aracılığıyla kullandırılacak. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesi amacıyla da Kredi Garanti Fonu da programda yer alacak. Ayrıca, KOSGEB'in 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği için işletmelerin başvuruları 19 Eylül itibarıyla internet üzerinden alınmaya başlandı. 3 Ekim başvuru için son gün.'
Kaynak: AA