Bitlis Belediyesi E-Belediye Sistemine Geçti

Bitlis Belediyesince e-belediyecilik sistemine geçildiği bildirildi.

Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, yaptığı yazılı açıklamada, Bitlis halkının bundan böyle 'www.bitlis.bel.tr' adresinden e-belediye sistemine giriş yaparak, su, emlak, çevre temizlik vergileri, kira ve arsa rayiç bedelleri, bina aşınma oranları ve çevre temizlik tarifeleri gibi pek çok bilgiye erişerek işlem yapabileceğini belirtti.

Vatandaşların bu sistem üzerinden şahsi talep ve önerilerini de belediyeye iletilebilme imkanına kavuştuğunu bildiren Olan, şunları kaydetti.

'Halkımıza söz verdiğimiz bir hizmeti daha hayata geçirdik. e-belediyecilik sistemi vatandaşa büyük kolaylık sağladı. Çağımızın gerektirdiği teknolojik imkanları kullanarak, vatandaşımıza hizmetin en güzelini, kalitelisini ve kolayını sunmak gayesiyle çıktığımız yolda bugün önemli bir yol katettik. Bu anlamda vatandaşlarımızın belediyelerine en kolay şekilde ulaşabilmeleri, daha iyi hizmet alabilmeleri ve başta ödemeler olmak üzere, belediyeyle ilgili her türlü iş ve işlemlerine internet ortamında ulaşabilecekleri e-belediye uygulamasına geçtik. e-belediyecilik sisteminin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.'

Artık gerek ilde, gerekse başka kentlerde yaşayan Bitlislilerin emlak, çevre temizlik vergisiyle kira bedelleri gibi hizmetlere internet üzerinden ulaşarak işlem yapma imkanına kavuştuğunu belirten Olan, pek çok ödemelerin kredi kartıyla yapılabildiğini aktardı.

Olan, 'Artık vatandaşlarımızın evlerinden, ya da çalıştıkları mekanlardan çıkmalarına gerek kalmadı. 7 gün, 24 saat, günün her saati belediyemizin resmi internet sitesi www.bitlis.bel.tr adresinde yer alan e-belediye butonundan giriş yaparak hizmet alabiliyorlar.' ifadelerini kullandı.


Kaynak: AA