Diyarbakır'da 1 Terörist Öldürüldü

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirilirken, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Diyarbakır'da 1 Terörist Öldürüldü
Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 7’nci Kolordu Komutanlığı harekat komutasında bulunan Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından, 24 Eylül 2016 tarihinde Diyarbakır’ın Lice kırsalında icra edilen operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist, 1 adet roketatar, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet tabanca ve 1 adet el telsizi ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Bölücü terör örgütü işbirlikçisi bir kişinin ise 1 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet şarjörü, 2 adet el bombası ve 2 adet av tüfeği ile birlikte yakalandığı kaydedildi.

Ayrıca yapılan aramalarda; 1 adet sabit telsiz, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet şarjörü ve 80 adet fişeği, 300 bin kök kenevir bitkisi, bin 200 kilogram kubar esrar ve bin 350 kilogram toz esrar, muhtelif malzemenin ele geçirildiği belirtildi.

Kaynak: İHA