Malili Müslümanların Türkiye Sevgisi

Malili İslam alimi Ousman Khumma: 'Türkiye İslam dünyasının kalbi ve akciğeridir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkı için hep dua ediyoruz' Malili akademisyen Dr. Abdoulaye Boly: '15 Temmuz gecesi darbe girişimi başarılı olsaydı İslam ümmeti büyük zarar görecekti'

BAMAKO Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) darbe girişimini nefretle karşıladıklarını belirten nüfusunun yüzde 90'ı Müslüman olan batı Afrika ülkesi Mali'nin önde gelen İslam alimlerinden Ousman Khumma, o gece Türk halkı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için dua ettiklerini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Khumma, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasına tüm İslam aleminin çok sevindiğini belirterek, 'Türkiye’nin bu yönetim altında birlik olması için dua ediyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selamlarını ileten Khumma, Allah'ın kurduğu tuzakla darbe girişiminin başarısız olduğunu ifade ederek, badireden zaferle çıkan Türk halkına da özel bir selam yolladığını dile getirdi.

Erdoğan ve Türk yardımseverlerin fakir Müslümanlara, dul kadınlara yardım için tüm Afrika'yı dolaştığını anımsatan Khumma, şunları söyledi:

'Allah onları asla mahcup etmez. Türkiye İslam dünyasının akciğeridir, İslam dünyasının kalbidir. Bu devleti övmemiz gerekir ve bunu da asla mübalağa yapmadan, sadece gördüklerimizden dolayı ve gerçeklerden yola çıkarak yapmak gerekir. Türk hükümetine ve Türk halkına dua ediyoruz. Yaptıklarını bereketli kılması için Allah'a dua ediyoruz. Tüm dünya Türkiye’nin yaptıklarını görüyor.'

Bamako’daki çeşitli üniversitelerde İslami ilimler alanında ders veren Dr. Abdoulaye Boly ise Türkiye'deki darbe girişimini televizyonlardan endişe içinde izlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

'Allah şahidim olsun ki darbenin başarısız olduğu kanaatine varıncaya kadar o gece hiç uyumadım ve Recep Tayyip Erdoğan gibi büyük bir pehlivanın indirilmek istenmesinden dolayı aşırı derecede üzüldüm. Allah yardımcısı olsun. Ülkenizde çok büyük işler yapan böyle bir kahramanı hangi gücün indirmesi mümkündür? Ülkenizi çok ileri götürdü, çok geliştirdi. Darbe işini duyunca sübhanallah dedim.'

Dr. Boly, darbenin gerçekleşmesi halinde, bu durumun tüm İslam ümmetine büyük zarar vereceğinin açık şekilde görüldüğünü vurgulayarak, başarısızlıkla sonuçlanmasına çok sevindiklerini ve şükrettiklerini vurguladı.

Türk halkını çok sevdiklerini söyleyen Dr. Boly, şöyle devam etti:

'Biz burada Mali'deyiz, ama kalbimiz ve vücudumuz Türkiye ile beraber. Çünkü Türk halkı İslam’ın yayılması ve izzetli olması için geçmişte de bugün de büyük rol oynadı. Türkleri çok seviyoruz ve ilerlemelerini istiyoruz. Türkleri nerede olursa olsun görmekten şeref duyuyoruz.'
Kaynak: AA