OHAL İddiaları Salih Köksal'ı Mağdur Etti

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık eski İl Müdürü Salih Köksal’ın OHAL kapsamında değil atamayla başka bir göreve tayin edildiği bildirildi.

OHAL İddiaları Salih Köksal'ı Mağdur Etti
Aydın’da yaklaşık 3 yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevini yürüten Salih Köksal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından görevinden alınarak yerine 20 Haziran 2016 tarihinde Fikret Fuat Aktaş atanmıştı. Konuyu yargıya taşıyan Salih Köksal, haklı bulunması üzerine mahkeme kararıyla 12 Ağustos 2016 tarihinde göreve iade edildi. Aydın’da ikinci kez Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevine atanan Salih Köksal, 7 Eylül 2016 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başka bir göreve atanmak üzere görevinden alındı.

Atama OHAL kapsamında değil

Bakanlığın gerçekleştirdiği bu atama, bazı basın yayın organlarında OHAL kapsamında yapıldığı yönünde yer aldı. Daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Uzmanı’ olarak görevlendirilen Salih Köksal’ın atamasının OHAL kapsamında değil siyasi iradenin tercihi sonucu Bakanlığın kararıyla gerçekleştiği ortaya çıktı.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık eski İl Müdürü Salih Köksal’ın gerçeği yansıtmayan ve Aydın’da yayın yapan bazı yerel internet sitelerinde yer alan OHAL iddiaları nedeniyle mağdur olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA