18 Milyon Öğrenci Ders Başı Yaptı

Üç aylık tatilin ardından yaklaşık 18 milyon 50 bin öğrenci ve 900 bin öğretmen bugün ders başı yaptı. Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan’da Salih Erkan İlkokulunda düzenlenen törene katıldı.

18 Milyon Öğrenci Ders Başı Yaptı
2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk gününde okullarda 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Öğrencilere 15 Temmuz kalkışması ve şehitlerle ilgili konular anlatıldı, videolar izletildi.

İSTANBUL’DA TRAFİK FELÇ

İstanbul’da servis araçlarının da yola çıkmasıyla arterlerde trafik adeta felç oldu. E-5’te özellikle sabah saatlerinde ulaşım durma noktasına geldi.

BAŞBAKAN ERZİNCAN’DAYDI

Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Erzincan’da Salih Erkan İlkokulunda düzenlenen törene katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Yıldırım, “Milli Eğitime ayrılan pay 14 yıl önce 10 milyar liraydı, bugün 100 milyarın üzerine çıktı” dedi ve eğitime katkıların artarak süreceğini söyledi.

Başbakan, "Eğitime yatırım yapmaya devam ediyoruz. Okullaşma oranı kız çocuklarda yüzde 87’lerden yüzde 97’lere çıktı. 4+4+4 sistemi devreye girdi, eğitimde dört dörtlük dönem başladı.

Eğitim sistemimizde sosyal liseler, sanat liseleri dönemini başlattık. Okul mevcut 352 bin dersliğin üzerine 250 bin derslik yaptık. Bugün 920 bin civarında öğretmen var, bunun 542 bini bizim dönemimizde başladı.

Bugün öğretmen başına düşen öğretmen sayısı, 14 yıl öncesine göre yüzde 100 azaldı. 30 binden fazla bilişim ve teknoloji sınıfı kuruldu. Okullar akıllı tahtayla donatıldı" diye konuştu.



ÖĞRETMENLERİ UYARDI

Yıldırım’ın öğretmenlere de bir çağrısı vardı. başbakan, "Öğretmenlerden ricam, FETÖ’cü ve bölücü terör örgütleriyle öyle ve ya böyle ilişkisi bulunanlara müsamaha göstermeyin, aranızda barındırmayın" dedi.

Kaynak: İHA