Aydemir Açıklaması 'Milli İrade Safına Şeytan Giremez!'

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Vahdet atmosferinde, tevhide varma şevki, bir iman heyecanı, bir ibadet vecdi içinde kavuştuğumuz bayramın manasında gönüllerimizi birleştirmeli, kardeşlik, birlik ve beraberlik imanında ruhlarımızı buluşturmalıyız. ‘ dedi.

Aydemir Açıklaması 'Milli İrade Safına Şeytan Giremez!'
‘MÜSLÜMANIZ, HAKKA TAPAN MÜSLÜMAN’

Aydemir, ‘İnanmak gibi bir milleti büyük millet yapan en büyük kuvvete malik olmanın şuur ve şükrü, Milli Şairimiz Akif’in ‘‘Müslümanız, hakka tapan Müslüman’ vurgusuyla, mukaddesler uğruna ‘kurban’ olma şerefini tefekkür vakti olan Bayram atmosferinde devletimizin dirliği, milletimizin birliği, vatanımızın ebedi bütünlüğü için dua ve aminlerde gönüllerimizi kaynaştırmalı, birlik saflarını sıklaştırmalıyız’ temennisini aktardı..

KURBAN KAVRAMI VE ŞEHİTLİK..

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim aydemir Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı tebrik mesajında, bayramların Milli terbiye, tefekkür ve vicdanın hayat bulduğu iklim olduğunu kaydederek, ‘Mütefekkir Banarlı’nın, Kurban bayramının manasına dair, ‘Kurban olmak..Asırlarca kendini Allahın, vatanın, milletin, insanlığın velhasıl uğruna ölünecek her mukaddesin yolunda çekinmeksizin feda eden milletimizin ruh halini gösteren en güzel deyimlerden biridir..Ona çok yakışır’ tarifini yürekten paylaşıyoruz. FETÖ ihanet şebekesi, PKK, DAİŞ gibi hainler güruhuna karşı mücadele verdiğimiz bu dönemde kurban kavramı daha özel manalar içeriyor. Vatan, millet ve devletin bekası için can verme sırrına eren şühedamızın ruhaniyeti, kurban kavramının en bariz tarifidir. Allahın selam ve rahmeti şühedamızın, gazilerimizin üstüne olsun’ niyazında bulundu.

BAYRAM VAHDETTE BULUŞMADIR

Tekbir nidalarıyla ihya edilen Kurban Bayramının tevhid ve vahdet mesajını içerdiğini hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Kurban, Allaha duyulan şükranın ifadesidir. Şehitlik Allah rızası için mukaddesat, vatan, devlet ve millet için nefsini kurban etme şerefidir. Ne mutlu bu manaya erenlere..Ne mutlu Allah rızası için kara toprağa düşenlere..Ne mutlu, Akif’in kaydıyla, ‘Şehamet dini gayret dini ancak Müslümanlıktır/Hakiki Müslümanlık en büyük kahramanlıktır’ imanını taşıyanlara..’ dedi.

BAYRAM, HAK MENZİLE VARIŞ GÜNÜDÜR

Bayramın Hak rızası için dayanışma, yardımlaşma, kaynaşma ve ilayı kelimetullah sırrına nefis adama demi olduğunu ifade eden Milletvekili Aydemir, Şair Abdurrahim Karakoç’un;

‘Bayram af günüdür, barış günüdür /Bayramlar rahmete giriş günüdür /Bayram, Hak menzile varış günüdür’ dizeleriyle hatırlatmada bulunarak, yine aynı şairin,

‘Alem-i İslam’a rahmet su gibi/Aksın bayram olsun bayramlarınız /Evleriniz cennet kokusu gibi /Koksun bayram olsun bayramlarınız.’ tebriğini dillendirdi.

Bayramın manasını en iyi tarif edenlerin başında Erzurumlu Kanaat Önderi ve İslam Alimi Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi hazretlerin geldiğini belirten Aydemir, Efemizin,‘Mevlayı Candan seven/Rıza-ı hakka iven/Lütfu hüdaya güven/Bayram o bayram ola’ nasihatına teslimiz.’ dedi.

TEBRİK

Bayramın yalnız yaşayanların değil, aynı zamanda mana erleri ve ecdadın muazzez ruhlarıyla buluşma vakti olduğunu da kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Büyük Şairimiz Yahya Kemal’in ifadesiyle,

‘Ulu mâbedde karıştım vatanın birliğine/Çok şükür Allaha, gördüm, bu saatlerde yine/Yaşayanlarla beraber bulunan ervâhı./Doludur gönlüm ışıklarla bu bayram sabahı’ şevk ve heyecanında buluşmak temennisi, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin ilanihaye sürmesi niyazı, İslam Aleminin hayırlara erişmesi duasıyla tüm hemşehrilerimizin Kurban bayramını tebrik ediyor, saygılarımızı sunuyoruz’ dedi.

Kaynak: İHA