Suriyeli Çocuklara Çifte Bayram Yaşattılar

İnsanca Yaşam Derneği ve Göztepe Futbol Okulu'nun girişimleriyle Bodrum'da yaşayan Suriyeli 20 aileye, Kurban Bayramı öncesinde gıda ve giyecek yardımı yapıldı Bodrum İnsanca Yaşam Derneği Başkanı Kubat: 'Suriyeli ailelerin, Bodrumlularla kaynaşabilmeleri için çeşitli eğitimler yapabileceğimiz bir merkez açacağız. Onlara bu merkezde Türkçe eğitimleri de vereceğiz'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İnsanca Yaşam Derneği ve Göztepe Futbol Okulu'nun girişimleriyle Suriyeli 20 aileye Kurban Bayramı öncesinde gıda ve giyecek yardımında bulunuldu.

İnsanca Yaşam Derneği ve Göztepe Futbol Okulu'nun öncülüğünde bir grup gönüllü, ilçeye bağlı Turgutreis Mahallesi'nde yaşayan Suriyeli ailelere yardım için harekete geçti. Vatandaşların destekleriyle toplanan yardım kolileri, ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere dağıtıldı.

Kendilerine ait özel araçlarıyla Suriyeli vatandaşların yaşadıkları bölgeye gelen gönüllüler, yardım malzemelerini evlere taşıdı. Suriyeli aileler ve çocukları kendilerine getirilen ihtiyaç malzemelerini alarak yetkililere teşekkür etti.

İnsanca Yaşam Derneği Başkanı Ayça Kubat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce ilçedeki sığınmacılara destek olmak için dernek kurulduklarını söyledi. Bodrum'da yerleşik sığınmacılara yardım etmeye çalıştıklarını anlatan Kubat, 'Onlara gıda, giysi, hijyen paketleri veriyoruz. Düzenli aralıklarla ziyaret ediyoruz. Sağlık ihtiyaçları için de yardımcı olmaya çalışıyoruz.' dedi.

Kubat, yapacakları yeni projelerle Suriyeli vatandaşlara Türkçe eğitimi vereceklerini belirterek, 'Bodrumlularla kaynaşabilmeleri için çeşitli eğitimler yapabileceğimiz bir merkez de açacağız. İlçedeki vatandaşlarımız da onlara yardımcı oluyor. Özellikle giyecek konusunda yardımcı oluyorlar. Kullanmadıkları giysileri düzenleyip, ailelere dağıtıyoruz.' diye konuştu.

Etkinliğe futbol okulundaki çocuklarla destek veren Bodrum Göztepe Futbol Okulu Sorumlusu Emrah Çatak da ilçedeki Suriyeli vatandaşlarla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Hem Bodrumlular hem de ilçede yaşayan İzmirlilerle bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Çatak, şöyle konuştu:

'Suriyeli kardeşlerimizin, ailelerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek için bugün çocuklarımızla birlikte buradayız. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda toplanan eşyalarla diğer toplanan eşyaları, kıyafetleri bir araya getirip, yardıma muhtaç ailelere ulaştırıyoruz.'

Çatak, kendilerine destek olan Bodrum Belediyesi ile Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a teşekkür etti.
Kaynak: AA