Azerbaycan'ın Yeni Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev Görevine Başladı

Azerbaycan’ın yeni Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Kars’a gelerek görevine başladı.

Azerbaycan'ın Yeni Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev Görevine Başladı
Başkonsolos Guliyev, ilk olarak Azerbaycan Cumhuriyeti’nin merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in büstünü ziyaret ederek, konsolosluk çalışanları ile protokole uygun olarak çiçek bırakıp bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Başkonsolos Nuri Guliyev ; “Azerbaycan’ın tahini değiştiren Tük Dünyası’nın büyük oğlu, büyük devlet adamı, Ulu Önder Haydar Aliyev’i saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Aliyev, büyük bir liderdi ve sağlığında uyguladığı politikalarla da bütün dikkatleri üzerine çekerek, hayranlık doğuracak derecede ülke ve dünya çapında tanınmış bir şahsiyetti. Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin her alanda gelişmesinde Haydar Aliyev’in müstesna rolü vardır. Ulu Önder Aliyev’in ortaya koyduğu bağımsızlık politikası bugün de Azerbaycan Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev tarafından layıklı bir şekilde devam ettirilmektedir. Bugün Kars’a gelir gelmez ilk olarak Haydar Aliyev’in büstünü ziyaret etmemdeki amaç da hem Milli Liderimize olan gönül bağımız hem de Milli Liderimizin Kars’a olan sevgisiydi. Karslı’nın da Milli Liderimize olan saygı ve sevgisi de büyüktür. Şahsen ben bunu Kars’ta ve Karslı da gördüm” dedi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin daha da gelişmesine Kars’tan katkı sunmak, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki, sosyal, kültürel ekonomik faaliyetleri artırmak, iki devletin bir milleti olan Türkiye ve Azerbaycan halkını daha da yakınlaştırmak, stratejik öneme sahip, bütün dünyanın yakından takip ettiği Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu Projesi, Türkiye ve Azerbaycan’ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri projelerin enerji alanındaki en önemli temsilcilerinden biri olan Trans-Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi ve daha nice önemli projelerin takipçisi olarak diplomatik anlamda elimizden gelen bütün katkıyı sunmaya azami özen göstereceğiz” diye konuştu.

Sadece Kars’a ve Karslıya değil, uhdemizde bulunan 17 vilayetindeki tüm hemşehrilerime kapım açıktır, diyen Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev; “ Ulu önder Atatürk’ün "Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir" demiştir. Umummilli lider Haydar Aliyev ise "Biz bir millet, iki devletiz" demiştir. Bizim de şiarımız, yolumuz budur. Azerbaycan ve Türkiye’nin öncülüğünde, bölgenin kaderini değiştirecek, refahı artıracak ve istikrarı sağlayacak bütün girişimlerin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA