Büyükçekmece Festivali Görkemli Bir Törenle Son Buldu

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen ve Dünya Festivaller Birliği tarafından 4 kez "Dünyanın En İyi Festivali" ödülüne layık görülen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapanışı görkemli bir törenle son buldu.

15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye’de OHAL ilan edilmesinin ardından Büyükçekmece Belediyesi “Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali”ni iptal etmeyerek kültür ve sanat etkinliklerinin devam etmesine olanak sağladı. 17’nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapanış töreni Kültürpark Kemal Sunal amfi tiyatrosunda düzenlendi.

Törene, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Cheonan Belediye Başkan Yardımcısı Cheol- Mo Seo, 39 ülkeden festivale gelen misafirler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival kapsamında heykel sempozyumuna katılan yerli ve yabancı sanatçılara plaket ve sertifikaları takdim edildi. Festival boyunca sanatçıların yaptığı heykeller Büyükçekmece’nin çeşitli yerlerinde sergilenecek. 17’nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne katkı sağlayanlara başkan Akgün tarafından plaket verildi.

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi öğrencilerinin sergilediği dans gösterisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 37 ülkeden gelen halk oyunları ekibinin ortak şovu sergilendi. Gösteride tüm ülkelerin bayrakları sahnede dalgalanıp Dünya’ya barış mesajları verildi.

“Dünya’nın dört bir tarafında terörizm vardır”

17’nci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni birçok zorlulara rağmen gerçekleştirdiklerini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Dünya’nın dört bir tarafında terörizm vardır. Maalesef yirmi birinci yüzyılda insan hak ve özgürlüklerine yakışmayan bu tip hareketler toplumlar üzerinde ters etkiler yapmaya devam ediyor. Bu nedenle özellikle batı Avrupa’da ve ülkemizde vuku bulan terörizm olaylarından dolayı her yıl 60 ile 70 ülkenin katıldığı Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne bu sene 34 ülke ile devam ettik” şeklinde ifadeler kullandı.
Kaynak: İHA