MERYAP'tan Vali Çakacak'a Ziyaret

İçel Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP), Vali Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

MERYAP'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Çakacak, MERYAP Başkanı Nesim Ekinci ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Çakacak, ziyaretteki konuşmasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle Türkiye'nin önemli bir badire atlattığını belirterek, milletin, demokrasiye yapılan girişime 'Dur' dediğini kaydetti.

Halkın büyük bir mücadele örneği sergilediğini anlatan Vali Çakacak, 'Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bir çağrısıyla siyasi görüş farkı gözetmeksizin bütün halkın, ülkesine ve milletine sahip çıkmak adına tanklara, uçaklara ve helikopterlere karşı ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara inmesi çok büyük bir irade. Dünyada böyle bir millet örneği bulunmuyor.' ifadesini kullandı.

Çakacak, bundan sonraki süreçte ekonominin aktörlerine de büyük görevler düştüğünü belirterek, iş dünyasının özellikle bugünlerde yatırımlarını arttırmasını ve istihdam ortamı oluşturması gerektiğini vurguladı.

MERYAP Başkanı Ekinci de insanların, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne kasteden saldırıyı püskürttüğünü belirterek, 'Artık şu çok açıktır, bu aziz milleti kimse ne parçalayabilir, ne de bölebilir. Ülkemizde Çanakkale ruhu yeniden canlandı. Bu badirenin içinden birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları artarak çıktık. O gün tüm dünya bunu görmüş oldu.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA