SP'den 'Teröre, Darbelere, İsrail'le Anlaşmaya Hayır' Eylemi

Saadet Partisi üyesi bir grup, Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda düzenlenen gösteride 15 Temmuz darbe girişimi, terör eylemleri ve İsrail'le imzalanan anlaşmaya tepki gösterdi.

Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Teşkilatı, yeniden tırmandırılan terör eylemleri, 15 Temmuz darbe girişimi ve İsrail'le imzalanan anlaşmayı protesto etti.

Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda “Teröre, Darbelere, İsrail'le Anlaşmaya Hayır” adıyla düzenlenen gösteride bir araya gelen SP'li grup, 'Katil İsrail Filistin'den defol' sloganları attı. Tekbir getiren gruptakiler çalınan marşlara eşlik etti.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup adına basın açıklamasını okuyan SP İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Türkiye üzerinde başka ülkelerin planları olduğunu kaydederek, 'Ey sömürgeci, çıkarcı Batı, elbet akıttığınız gözyaşlarının hesabını bu millet sizden soracak. Ey Amerika, Ey Avrupa, Ey İsrail, bu millet 15 Temmuz'da nasıl şehitler vererek planlarınızı başınıza geçirdiyse, bundan sonraki planlarınızı da asla kuvveden fiile geçiremeyeceksiniz. Taşeron olarak kullandığınız terör örgütleri eli ile bu milleti yıldıracağınızı zannediyorsunuz. Hiçbir terör örgütü bu milletin birliğini, beraberliğini, huzur ve sükunetini bozamayacaktır.' ifadeleri kullanıldı.

Eylem, açıklamanın ardından 15 Temmuz şehitleri ve Filistin halkı için edilen dualarla son buldu.
Kaynak: AA