Terörün Katlettiği Çocuk Ve Gencin Yürek Burkan Hikayeleri

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 23 yaşındaki Abdurrahman Çeçan ve 13 yaşındaki Aslı Aydemir, PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu terörün kurbanı oldu Bir markette çalışan ve terfi ederek müdür olan Çeçan'ın 2 ay sonra 2'nci kez baba olmayı beklediği, Aydemir'in ise derslerinde başarılı olduğu ve her dönem teşekkür belgesi aldığı öğrenildi Çeçan'ın babası Edip Çeçan:'Buna kim dayanır, bunu herkesin duymasını istiyorum. Bir daha öyle bir şeyin yapılmaması için mutlaka elbirliği ile çaba gösterilmesi lazım'

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki Abdurrahman Çeçan ile 13 yaşındaki Aslı Aydemir'in aileleri, çocuklarını kaybetmenin hüznünü yaşıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının saldırısıyla aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirmesi yürekleri dağlarken, aynı gün Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yine teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda biri 23, diğeri 13 yaşında olan Abdurrahman Çeçan ve Aslı Aydemir hayatını kaybetti. Çeçan ve Aydemir'in hikayeleri ise yürek burktu.

Bir çocuk sahibi Çeçan'ın 2 ay sonra 2'nci kez baba olmayı beklediği, 13 yaşındaki ilkokul öğrencisi Aslı Aydemir'in de derslerinde başarılı olduğu ve her dönem teşekkür belgesi aldığı öğrenildi.

Patlamanın yaşandığı yerde bir alışveriş merkezinde çalışan Çeçan için taziyeleri Dörtyol Mahallesi'nde kabul eden yakınları, terör örgütü destekçilerinin ise 'başsağlığı' için evlerine gelmesini istemiyor.

Saldırıda oğlunu kaybeden Edip Çeçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu çok zor şartlarda yıllarca topluma faydalı, iyi niyetli, temiz biri olması amacıyla büyüttüğünü söyledi.

Allah'tan en büyük dileğinin, anne ve babaların yüreğinin yanmaması için bu tür olayların bir daha yaşanamaması olduğunu kaydeden Çeçan, şöyle konuştu:

'Oğlum, çalışıyordu. Çok zor şartlarda çalıştı, bu hale geldi. Yeni mağaza açılacaktı, orada müdür olarak çalışacaktı. Terfi olmuştu, başarılı, iyi niyetli olduğu için terfi edeceklerdi ama olmadı. İnşallah bu son olur, başkalarının başına gelmez. Hiçbir ananın babanın yüreği yanmaz. Bunu kaldırmak mümkün değil, yaşayan bilir.'

Evli olan oğlunun 2 ay sonra 2'nci kez baba olacağını dile getiren Edip Çeçan, Emirhan ismindeki torununu kucağına aldığı anda ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Çeçan, 'Buna kim dayanır, bunu herkesin duymasını istiyorum. Bir daha öyle bir şeyin yapılmaması için mutlaka elbirliği ile çaba gösterilmesi lazım. İnşallah son olur. İnşallah bir daha böyle olmaz, bir daha böyle çocuklar babasız kalmaz.' dedi.

- Terör örgütüne tepki

Abdurrahman Çeçan'ın amcası ve Dörtyol Mahalle Muhtarı Abdurrahim Çeçan ise saldırıyı kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Yeğeninin sevilen ve kendi halinde bir insan olduğunu belirten Çeçan, 'Çok temizdi, kendi ekmeğinin arkasına düşerdi. Fakir, mağdur bir çocuktu. Bunu yapanları Allah'a havale ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

- 'Taziyeye herkes gelebilir, ama bazı alçaklar gelemez'

'İnşallah bu son olur. Allah çocuğumuzun hakkını bırakmasın.' diyen amca Çeçan, şöyle devam etti:

'Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza seslenmek istiyorum; Bizim bu çocuklarımızı 'şehit' statüsünde değerlendirmesi ve şehit haklarının verilmesini istiyoruz. Üzüntümüz büyük, bu olayları yapan insanlara lanet olsun. Allah muhakkak onların hakkını verecektir. Taziye ile ilgili herkes gelebilir, ama bazı alçaklar gelemez. Hedef halktır, Kürt meselesi ile bir alakası yok. Biz bu tür şeyleri tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz. Anne ve babalara sesleniyorum; Herkes kendi çocuklarına sahip çıksın. İnşallah bir barış ortamı olur, insanlar kendi işlerine huzurlu bir şekilde gider.'

- 13 yaşındaki Aydemir, babasına yardım ediyordu

Terör, 13 yaşındaki Aslı Aydemir'i ise motosikleti kullanan babasının arkasında otururken yakaladı.

Yaz tatili dolayısıyla dönerci dükkanı işleten babası Rıfat Aydemir'e yardım eden TOKİ İlköğretim Okulu öğrencisi Aydemir, babasıyla motosikletle eve gitmek için hastane önünden geçtiği sırada terör saldırısında yaşamını yitirdi.

Bu yıl 8'inci sınıfa geçen Aydemir'in derslerinde başarılı olduğu ve her dönem teşekkür belgesi aldığı belirtildi.

Saldırıda ağır yaralanan Aslı Aydemir'in babası Rıfat Aydemir'in de saldırı sonucu bir bacağını kaybettiği, Kızıltepe Devlet Hastanesinde yoğun bakım servisinde tedavi altında olduğu, ancak hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
Kaynak: AA