Kayseri'deki Sel

Yeşilhisar ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği selin ardından, hasar tespit çalışmalarına başlandı İlçe Belediye Başkanı Akdeniz: 'Bayram dolayısıyla dün ilçemizin nüfusu normalden iki kat fazlaydı. Maalesef bir vatandaşımız hayvanlarını otlatırken hayatını kaybetti. Başka can kaybının olmaması tesellimiz'

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bir kişinin yaşamını yitirdiği selin ardından, hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Kente yaklaşık 65 kilometre uzaktaki ilçede dün akşam etkili olan şiddetli yağışla oluşan sel sonrası, hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Selden en çok etkilenen Yavuzselim Mahallesi'nde suların dere yatağına sürüklediği 30'dan fazla otomobil için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri rapor hazırlıyor.

Şiddetli yağışın etkisiyle yerinden sökülen asfalt ve kilit taşlar, ulaşımda da aksamalara neden oluyor.

Yeşilhisar'ın yanı sıra Yahyalı, Develi ve İncesu belediyelerinin temizlik ekipleri, ilçedeki çalışmalara yardım ediyor.

Evlerin bahçeleri selden zarar görürken, TOKİ bölgesindeki konutların su ve çamurla dolan zemin katları temizlenmeye çalışılıyor.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, '61 yaşındayım, böyle bir felaketle daha önce karşılaşmadık. Atalarımızdan da duymadık.' ifadelerini kullandı.

Bayram dolayısıyla dün ilçenin nüfusunun normalden iki kat fazla olduğuna işaret eden Akdeniz, 'Maalesef bir vatandaşımız hayvanlarını otlatırken hayatını kaybetti. Başka can kaybının olmaması tesellimiz. Yaraları hep birlikte sarmaya çalışıyoruz. Dünden bu yana yoğun çalışma içindeyiz. Vatandaşın zararını da tespit etmeye çalışıyoruz.' diye konuştu.

- Kayısı festivali iptal

Yeşilhisar'ın kayısısıyla meşhur olduğunu belirten Akdeniz, her yıl kayısı festivali düzenlediklerini söyledi.

İlçede yarın düzenlenecek 7. kayısı festivali için hazırlıkların yapıldığını bildiren Akdeniz, 'Ancak festivali iptal ettik. Şu an vatandaşlarımızın festivale katılacak halleri yok. Bu nedenle yapılmamasını uygun gördük.' dedi.

Belediye Meclis Üyesi Salih Karagöz ise ilçede dün meydana gelen selin benzerini daha önce yaşamadıklarını kaydetti.

İlçenin büyük çapta hasar gördüğünü anlatan Karagöz, 'Parklar, bahçeler, yollar, her yer zarar görmüş durumda. İnşallah en kısa sürede yaralar sarılır.' diye konuştu.

Yeşilhisar ilçesinde dün hayvanlarını otlatırken sele kapılan Bayram Soyak, hayatını kaybetmişti.

Öte yandan, olayın yaşandığı bölgede selin, Soyak'ın koyunlarını da farklı yerlere savurduğu görüldü.

Kaynak: AA