Aktivist Tülay Gökçin Açıklaması 'Suriye'de 40 Bin Çocuk Katledildi'

Aktivist Tülay Gökçin, Suriye ordusunun şu ana kadar 40 binden fazla çocuğu öldürdüğünü söyledi.

Aktivist Tülay Gökçin Açıklaması 'Suriye'de 40 Bin Çocuk Katledildi'
Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Savaşın Çocukları” konulu söyleşide konuşan Aktivist Tülay Gökçin, Suriye’de 40 binden fazla çocuğun katledildiğini söyledi.

Bağcılar’daki sinevizyon eşliğinde gerçekleşen söyleşide Suriye’de yaşanan dramı gözler önüne seren Aktivist Tülay Gökçin, Türkiye’nin savaştan kaçarak sığınan Suriyelilere ensar görevi yaptığını anlattı. Hz. Muhammed’in (s.a.v), muhacirleri ensara ikişer ikişer kardeş yaptığını anlatan Gökçin, çok sahiplenildiği için kura yöntemini kullandığını anlattı. Gökçin, “Onlar bize iyilik yapma fırsatı verdi. Kapımıza kadar gelen bu fırsatı değerlendirelim. Dünyanın dört bir yanına giden bu insanların derdini iyi bilmeliyiz” dedi.

“Bebekler açlıktan ölüyor”

Suriye’de aynı zamanda bir çocuk katliamı yaşandığını anlatan Gökçin, varil ve fosfor bombalarının kullanıldığını anlattı. Televizyonlarda insanların haberleri izlerken bu görüntülere alıştıklarını da vurgulayan Gökçin, şöyle konuştu:

“Suriye’de şu ana kadar 40 binden fazla çocuk katledildi. Çocukların bedenleri parçalanıyor. Bu çocuklar kolay yetiştirilmiyor. Tüm siyasi ve ideolojik konuları bir tarafa bırakalım. Suriye devleti, 18 yaşından küçük 11 binden fazla çocuğu cezaevinde işkenceyle öldürdü. 10 yaşında küçük kız çocuğunun cezaevinde tutulduğunu gördüm.”

Bebeklerin açlıktan öldüğüne şahit olduğunu da vurgulayan Gökçin, “Minik bebekler önce kusuyor sonra karnı şişiyor. 1,5 gün içinde de annesinin gözü önünde can veriyor. Buna hangi anne veya insan dayanabilir? Çocuklar dramatik şeyler yaşıyor. Çocuklar kimyasal silahlarla öldürülüyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA