Akgül, Demokrasiye Sahip Çıkan Mamaklı Gazileri Ziyaret Etti

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül bölücü terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe kalkışmasında sokağa çıkarak demokrasiye sahip çıkan Mamaklı gazileri ziyaret etti.

Akgül, Demokrasiye Sahip Çıkan Mamaklı Gazileri Ziyaret Etti
Akgül ilk olarak Bahçelerüstü Mahallesi’nde bulunan inşaat teknikeri Yaşar Güngör’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Darbe girişiminin başladığı ilk anda evinden helalleşerek çıkan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde darbecilerin karşısına çıkan kahraman gazi sol ayağından yaralandı. Sol ayağında sekiz kırığı bulunan ve tendonları kopan Güngör; “İlk anda yaralandığımın farkına varmadım. Önümüzde yaralanan arkadaşları kamyonlara taşıdık. Daha sonra yaralandığımızın farkına vardım. Kanımızın son damlasına kadar bu vatana sahip çıkacağız” dedi.

Vatandaşlara ateş etmişler

Bahçelerüstü Mahallesi’nde Gazi Yaşar Güngör’ü ziyaret ettikten sonra Ekin Mahallesi’ne geçen Akgül burada Cebrail Öngüç’ü ziyaret etti. Sol ayağından iki kurşunla yaralanan Cebrail Öngüç o gece yaşadıklarını şu şekilde ifade etti “Olayın ilk anında uçak seslerinin ne olduğunu anlamadık. Daha sonra darbe girişimi olduğunu anlayınca Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önüne geçtik. Bizden önce oraya giden vatandaşlara ateş etmişler biz vardığımızda gitmeyin ateş ediyorlar şeklindeki uyarılara aldırış etmeden yürüdük” dedi.

Vatandaşlar kurşunların üzerine yürüdü

Darbe girişimine karşı kahramanca duran bir diğer gazide Başak Mahallesi sakini Mehmet Demirbağ’dır. Sol ayağından G3 mermisi ile yaralanan Mehmet Demirbağ hain teröristlerin vatandaşı hedef gözetmeksizin taradığını dile getirdi. Olay gecesi ağabeyleri ve yeğenleriyle birlikte sokağa çıktığını söyleyen Mehmet Demirbağ, “Bu gün olsa yine çıkarız. Rabbim insanlara öyle bir cesaret öyle bir maneviyat verdi ki vatandaşlar adeta kurşunların üzerine yürüdü” dedi.

Üzerimize bomba attılar

Demokrasi için sokağa çıkarak yaralanan bir diğer Mamaklı da İhsan Kamış. 54 yaşında ve 7 çocuk babası olan İhsan Kamış Cumhurbaşkanının mesajını alır almaz sokağa çıktığını dile getirerek; “Evimizden çıkarak Genelkurmay’ın önüne gittik. Elimizde bayraktan başka hiçbir şeyimiz yoktu ve ‘asker kışlaya’ diye bağırmaktan başka bir şey yapmadık. Onlarsa bizim üzerimize bomba attılar. Yakınımıza düşen şarapnel parçasıyla yaralandım” dedi.

30 yaralı 9 şehit

Tarihte büyük destanlar yazan bu milletin 15 Temmuz da bütün dünyaya örnek olacak bir demokrasi mücadelesi verdiğini dile getiren Akgül; “Bu milletin kanında bu milletin genlerinde vatan sevgisi her daim mevcut. Ellerinde sadece Türk Bayrağı olan kahramanlar tanklara, tüfeklere, bombalara karşı yürüdü. Millet bu hainlere karşı duruşuyla çok büyük bir felaketin önüne geçti. İlçemizde 30 yaralımız, 2’si polis olmak üzere 9 şehidimiz var. Yaralılara acil şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Mamaklı gazileri ziyaret eden Akgül’e Mamak Kaymakamı Ali Mantı, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer eşlik etti.
Kaynak: İHA