Sadece Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na dokunmadılar çünkü.

Darbeci askerler, bütün kritik kurumları hedef aldı. Ankara'da bir tek Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na dokunmadı. Akşam Gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu yazısında darbecilerin planının dinleme ağını yeniden kontrol altına almak olduğunu yazdı. İşte Kelkitlioğlu'nun yazısı...

Sadece Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na dokunmadılar çünkü.
Sadece Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'na dokunmadılar çünkü.
15 Temmuz gecesi başlatılan organize hain terör saldırısında neredeyse devletin bütün kritik kurumları hedef alındı. Darbeci askerler, Ankara Emniyeti’ni, Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı bombalarken bir tek Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’na dokunmama kararı aldılar.

Neden mi?

Çünkü orayı ele geçirerek dinleme ağını yeniden kontrol altına alacaklar, tüm istihbari bilgilere ulaşıp, yer tespitlerine anında yapabileceklerdi... O gece paralel yapı soruşturmasının sanıkları eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı ve Gürsel Aktepe, İstihbarat Daire Başkanlığı’na gittiler. Kapıdaki polislere “İstihbarata el koyuyoruz askeri bekliyoruz” dediler.

Sonrasında İstihbaratın önüne eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Ayhan Falakalı bir gurup mühendisle birlikte geldi. Asker el koyduktan sonra paralelci müdürler istihbaratın başına oturarak cuntacı askerlere bilgi sızdıracaklardı. Mühendisler ise iletişim ağını hazırlayacaktı. Ancak başaramadılar. Yürekli polisler Kırcılı ve Aktepe’yi orada gözaltına aldı. Güven ve Falakalı kaçtı.

Bu arada, polis müdürlerinin cep telefonunda bir mesaj vardı. Emniyet içindeki hainlerin harekete geçmesinin nedeni de bu mesajdı.

İşte Pensilvanya’daki imamlardan gönderilen mesaj:

“Değerli abiler, şu an askerler yönetime müdahaleye başladı. Herkes işini gücünü bıraksın. Bulunduğu yerde arkadaşlarını yönlendirsin ve askerlerin müdahalesine yardımcı olmalarını temin etsin. Direnen emniyet güçlerine engel olsunlar. Her ilden bölgeden yapılan müdahale konusunda bilgi alalım. Bu stratejiyle hareket edip bizi her yerden bilgilendirin. Düzgün not yazın. Askere direnmesin arkadaşlar. Direnenlerin direncini kırsınlar. Özellikle özel harekatta ve çeviktekiler askere teslimiyet gösterip menfilerin direnci kırılsın. Herkese ulaşalım. Abiler emniyetten gelen emirleri yerine getirmemeliler. Herkes Genelkurmay’a gitsin. Devreler birbirleriyle bağlantı kursun. Zincir kursunlar. Haberdar olmayan kalmasın. Emekliler dahil. Emekliler dahil silahını alarak Genelkurmay’a gitsin. Ankara’da muvazzaf ve emekli olan kim varsa silahını alıp Genelkurmay, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Emniyet, KOM ve Yıldız (İstihbarat Dairesi)’ın önüne giderek direnen herkesi indirsin. Bu konuda askere yardımcı olsun. Kimse evinde durmasın. Duran vebaldedir. Herkese duyurun”.

Son olarak bir de uyarıda bulunmak istiyorum!

Soruşturmanın selemati açısından somut bilgileri sizlerle paylaşamasam da, paralal ihanet çetesiyle ilgili tehlike kesinlikle geçmiş değil. Devletin zirvesinin verdiği mesajlar da bu yönde. Millet, meydanları boş bırakmamalı ve şu ana kadar olduğu gibi ülkesine ve demokrasisine sahip çıkmalı...