Sözlü'den Damla Sulama Önerisi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İmamoğlu ilçesinin muhtarlarını makamında kabul etti. Mahallelerde ve köylerde yaşanan bazı sorunları Başkan Hüseyin Sözlü’ye ileten muhtarların talepleri, belediye bürokratlarınca teker teker not edildi. Başkan Sözlü ve muhtarlar, tarımda verimliliği artıracak sulama teknikleriyle ilgili de görüş alışverişinde bulundu.

Sözlü'den Damla Sulama Önerisi
Damla sulama tarımda verimliliği artırıyor

Tarım bölgesi olan İmamoğlu’nda, üretimin daha verimli hale gelmesi konusunda da sohbet eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve muhtarlar, sulama teknikleriyle ilgili konuştu.

Vahşi sulama ve yağmurlama sulamanın, verimi düşürdüğünü belirten Sözlü, “Eski tekniklerle sulama yapıldığında verim düşüyor, tarlanın değeri azalıyor. Hangi ürünü yetiştirirseniz yetiştirin, damla sulama yapmalısınız. Damla sulamanın maliyetli olduğu söyleniyor ama yağmurlama sulama için harcanan emek ve teçhizat masrafı daha çok. Damla sulama tarımda verimliliğin artırılması açısından çok önemli. Yağmurlama sulamada toprağa fazla su veriliyor ve toprak normal haline dönene kadar aradan günler geçiyor. Bu da büyük zaman kaybına yol açıyor. Ben bir ziraat mühendisi, çiftçilikten gelen biri ve eski bir DSİ’li olarak damla sulamanın önemine dikkat çekmek istiyorum” dedi.

Hizmet alanı geniş ama sorunlar çözülüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Daire Başkanı Ahmet Sevilmiş ve Büyükşehir Yol Şube Müdürlüğü bürokratlarının da katıldığı toplantıda, muhtarların dile getirdiği sorunların çözümü için en kısa sürede harekete geçileceğini belirten Başkan Hüseyin Sözlü, hizmeti aralıksız ve ilk günkü titizlikle sürdürdüklerini kaydetti.

İmamoğlu’nün köyünden, Kayseri sınırına, Karataş’tan, Aladağ’a kadar geniş bir alanda hizmet verdiklerini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, sıkıntıları teker teker geride bıraktıklarını anlattı.
Kaynak: İHA