Bitlis'te Kaçakçılık Ve Uyuşturucu Operasyonları

Bitlis'te 7 ayda düzenlenen operasyonlarda, 2 milyon gümrük kaçağı sigara ile 165 kilo eroin ele geçirildi.

Bitlis genelinde 7 ayda düzenlenen operasyonlarda, 2 milyon gümrük kaçağı sigara ile 165 kilo eroin ele geçirildiği bildirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, il merkezinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve terör örgütü PKK'nın finansmanında kullanılan kaçak sigara tacirlerine yönelik başarılı operasyonlar gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'01 Ocak-04 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, hakkında işlem yapılan 165 şahıstan 32'si tutuklanmış, 8'i ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Bu çalışmalarla ilimiz kaçak sigara yakalamasında Türkiye genelinde 5'nci, eroin yakalamasında ise 6'ncı sırada yer almıştır. Belirtilen tarihlerde yapılan operasyonlarda, 2 milyon 50 bin 628 paket kaçak sigara, 5 bin 474 kaçak cep telefonu, 165 kilo 585 gram eroin, 1 kilo 688 gram metamfetamin, 35 kilo 865 gram kubar esrar ve yaklaşık 62 gram kokain ele geçirilmiştir.'

Açıklamada, il merkezi ve ilçelerinde suç ve suçlulara karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.
Kaynak: AA