Altıeylül'e Modern Pazar Yeri Geliyor

Altıeylül Belediyesi Plevne Mahallesi’nde modern bir pazar yeri yapacak. 2017 yılı başında temeli atılacak olan pazar yerinde vatandaşlar araçlarını otoparka park edip alışverişini rahatça yapabilecek. Kapalı pazar yerinin üst katında düğün, toplantı ve benzeri etkinliklerin yapılacağı çok amaçlı salon da yapılacak.

Altıeylül'e Modern Pazar Yeri Geliyor
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman ve İmar ve Şehircilik Müdürü Osman Zeki Şahin ile birlikte 2017 yılı başında temeli atılacak olan Kapalı Pazar yerinin bulunduğu alanı gezdi, bilgi aldı. Plevne Mahallesi Öğretmenevi civarında yer alan 3,5 dönüm alan üzerine kurulacak olan kapalı pazar yerinin bodrum katı otopark olarak hizmet verecek.

Kapalı Pazar yeri Plevne, Bahçelievler, Çayırhisar ve Gazi Osman Paşa Mahallelerine hitap edecek.

Yapılacak pazar yeri ile ilgili bilgi veren Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, "4 mahallenin ihtiyacını karşılayacak olan pazar yeri güzel ve modern olacak. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyacı olan pazar yerinin temelini attıktan sonra en hızlı bir şekilde bitirilerek hizmete girecek. Vatandaşlarımız Altıeylül ilçesinde kışın yağmurdan, yazın sıcaktan etkilenmeden alışveriş yapabilecek. Esnafımız da kışın ve yazın rahat bir ortamda satış yapabilecek. Bununla birlikte pazar yerlerinde büyük sıkıntı olan otopark sorunu da bu pazarda çözülüyor. Örnek bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Balıkesir’de ilk kez içerisinde pazar yeri, otoparkı ve çok amaçlı salonu olan bir bina yapıyoruz. Çok amaçlı salon Altıeylül ilçesinde sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Altıeylül’ü güzelleştirmek adına çalışmalar yapıyoruz. Pazar yerimiz bu bölgeye ayrı bir ivme kazandıracak” dedi.

Kaynak: İHA