Kartepe'de Festival Dopdolu Geçti

Kartepe Belediyesi öncülüğünde bu yıl 2. düzenlenen Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali adı altında Kocaeli geneline hitap eden festival hafta sonu vatandaşların yoğun ilgisini topladı.

Kartepe'de Festival Dopdolu Geçti
Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Seka Kamp Alanı’ndaki festivalde, kültürlerin ve geleneklerin bölgesel boyutta tanıtımına katkı verildi ve değerlerin unutulmadığı gösterildi. Gün boyu 7’den 77’ye her kesime hitap eden festivalde Bulgaristan ve Macaristan’dan konuk olan halk oyunları ekipleri iki gün süreyle sahne aldı.

Seka Kamp Alanı’nda festival etkinlikleri ile donatan Kartepe Belediyesi, kurulan çadır ve stantlar yanında gezici TIR ve şişme oyun grupları ile festival ziyaretçilerine değerlerimizi hatırlattılar. Festival alanında düzenlenen yemek yarışmasında ise Kartepeli kadınlar, geleneksel yemek ve tatlar ile hünerlerini sergilediler.

Festivalde Tasavvuf Musikisi Derneği ve Aşıklar da sahne aldı. Çadırlarda yer alan Türk Süsleme ve geleneksel el sanatlarının bulunduğu stantlar festival ziyaretçilerinin en çok uğrak yerleri oldu. Hat sanatları ve ebru örnekleri sergilendiği alanda 15 dakika da Osmanlıca eğitimi verildi.

Türk okçuluğu, mangala ve matrak sporlarının uygulamalı yapıldığı festivalde sanatlar ve zanaatlar gelecek nesillere bir kez daha hatırlatıldı.

Festival alanında 2 gün boyunca vatandaşlarla bir araya gelen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, stantları gezerek bilgiler aldı. Kartepe’de farklı bir hafta sonu ve festival heyecanı yaşayan ziyaretçiler, Başkan Üzülmez’e böylesi bir etkinlikle kendilerini buluşturduğu için teşekkür ettiler.

Festivalde konuşan Başkan Üzülmez, “Başbakanlığımızın desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu yıl 2. düzenlediğimiz festival ile değerlerimizi unutmadığımızı gösterdik. Bu değerlerin yaşatılmasına destek veren halkımıza da sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA