Enerjide Yerliye Dönüş

AK Parti Denizli Milletvekili Tin, 'Elektrik fiyatlarının daha da aşağılara çekilmesinin temel adımı, yerli ve yenilenebilir kaynakların daha verimli halde kullanımını sağlamak olacaktır'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, elektrik fiyatlarının daha da aşağıya çekilmesinin temel adımının yerli ve yenilenebilir kaynakların daha verimli halde kullanımını sağlamak olduğunu bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Tin, TBMM'de kabul edilerek, yasalaşan Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, kanun ile enerji sektörünün daha da öncelikli hale geldiğini belirtti.

Enerji sektöründe önemli adımlar atıldığını ve hızlı bir değişim yaşandığını ifade eden Tin, şunları kaydetti:

'Türkiye olarak enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak durumundayız. Enerji sektöründeki serbestleşme süreci ve rekabetçi yürüyüş anlayışı sektörü çok hızlı bir değişime uğratıyor. AK Parti iktidarları olarak ortaya koyduğumuz temel anlayış çevresel faktörleri göz ardı etmeden, tüketicinin korunmasını önceliğimiz olarak görmek durumundayız. Bu manada elektrik fiyatlarının daha da aşağılara çekilmesinin temel adımı, yerli ve yenilenebilir kaynakların daha verimli halde kullanımını sağlamak olacaktır. Enerji sektöründe yapılan bu yasal düzenlemeyle ithal kaynaklara olan bağımlılığımızı azaltacağız. Yatırımların önünü açan yasa ile enerjide dışa bağımlılığımız azalacaktır. Kendi enerjisini üreten bir ülke, vatandaşına daha ucuz hizmet verebilecektir.'

Milletvekili Tin, Türkiye'nin kendi enerji ihtiyacını karşılayabilir duruma gelme hedefinde olduğunu kaydetti.

Tin, şunları kaydetti:

'Bu kanunun temeli, küresel etkileri minimize edilmiş, ihtiyacımız olan enerjinin tedarik güvenliği ile yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha verimli kullanımını içermektedir. Enerji kaynaklı dış ticaret açığımızı da atılan bu adımlarla azaltmayı hedefliyoruz. Kayıp kaçak oranı AK Parti iktidarlarının kararlı enerji politikası sayesinde yüzde 20'lerden yüzde 14'lere düşürüldü. Hedefimiz, yüzdelik anlamda bakıldığında tekli rakamlara düşürmek olacaktır. Kayıp kaçak konusunda maalesef halkımızı gerçekten uzak bilgilerle yanıltmaya çalışanlar var. Kayıp kaçak oranlarının elektrik tüketicileri tarafından karşılanması bugün ortaya çıkmış bir durum değildir. Bu husus elektrik hizmetinin verildiği ilk yıllardan beri süregelen bir durumdur. Bugün yapılan bu düzenlemeyle piyasalarda kayıp kaçak oranının teknik perakende ve dağıtım sistemi içinde rehabilite edilmesi ve rakamların daha da aşağı seviyelere çekilmesi hedefleniyor.'
Kaynak: AA