Bursa'da Gökyüzü Festivali 14 Ağustos'ta Yapılacak

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek 'Astro Fest 2016', 1214 Ağustos tarihlerinde Uludağ'da astronomiseverleri bir araya getirecek.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek 'Astro Fest 2016', 12-14 Ağustos tarihlerinde Uludağ'da astronomiseverleri bir araya getirecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, etkinlikte NASA, CERN, Türkiye Astronomi Derneği, TÜBİTAK, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi ile Ulrecht Üniversitesi gibi bilim dünyasına yön veren kuruluşlardan gelecek uzmanlarla, gökyüzü sohbetleri ve gözlemler gerçekleştirilecek.

'Mars'ın Keşfi', 'Uzay ve Astronominin Bilinmeyenleri', 'İslam ve Astronomi' gibi temalarda konferansların yapılacağı etkinlikte ayrıca her yaş grubuna yönelik gök atlası, güneş saati, planetaryum gibi farklı astronomi atölyeleri de planlanacak.

Astro Fest'in gerçekleşeceği tarihlerde ayrıca meteor yağmurunun gerçekleşmesi de bekleniyor. 12-13 Ağustos'ta gerçekleşecek olan Perseid göktaşı yağmuruyla saatte 100'e yakın göktaşının rahatlıkla gözlemlenmesi bekleniyor. Ayrıca birçok galaksi ve gezegenin gözlemi de alana kurulacak teleskoplarla gece boyu gerçekleştirilecek. Gündüzleri de güneş gözlemi yapılacak.

TRT'nin sevilen belgeseli Doğadaki İnsan'ın sunucusu Serdar Kılıç, Astro Fest 2016'da doğaseverlerle buluşacak. Uludağ'ın eşsiz doğasında doğa yürüyüşü ve sunumlar gerçekleştirecek olan Kılıç, doğal yaşamın güzelliklerini katılımcılarla paylaşacak. Ayrıca, çocuklara yönelik doğa yürüyüşleriyle de doğa keşifleri gerçekleştirilecek.

Geçen yıl çok yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte bu yıl kontenjan yoğun ilgi üzerine arttırıldı. Katılımcılar, 'uludagastrofest.org' adresinden etkinliğe kayıt yaptırabilirler.
Kaynak: AA