Antalya'daki 'Yasa Dışı Dinleme' Davası

Antalya'da, aralarında siyasetçi, polis ve kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi Duruşmada tutuklu sanık Gökhan Tayuk'un tahliyesine karar verildi.

Antalya'da, aralarında siyasetçi, polis ve kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Gökhan Tayuk ile bazı tutuksuz sanıklarla müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada bazı müştekilerin dinlenilmesinin ardından söz alan sanık Gökhan Tayuk, kendi evinde ve şahsi merakı için kişileri dinlemediğini belirterek, şöyle konuştu:

'Yapılan dinlemeler alınan mahkeme kararlarına istinaden yapılmıştır. Benim görevim sadece sahadan gelen bilgileri ekrana yansıtmak şeklindedir. Bu hususların dikkate alınmasını ve 6 aydır tutuklu bulunmamın göz önünde bulundurulmasını istemekteyim. Bununla ilgili benim ve ailemin mağduriyetimin giderilmesini ve tahliyemi talep ederim.'

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Gökhan Tayuk'un tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, eski CHP Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, eski MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya ve emniyet müdür yardımcılarının da aralarında bulunduğu birçok kişiyi 2009-2013 yıllara arasında yasa dışı dinledikleri iddiasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Erdil ve 12 sanık hakkında dava açılmıştı.

Söz konusu dava kapsamında tutuklu yargılanan diğer sanıklar da devam eden önceki duruşmalarda tahliye edilmişti.
Kaynak: AA