Kalecik'in Ekmeği Ve Çöreği İstihdam Getirecek

Kalecik Belediye Başkanı Ulusoy: '(Tarih Kokan ve Gün Yüzüne Çıkan Yöresel Değerler) projesi kapsamında hem cevizli çörek ve Kalecik ekmeğinin üretimi ile belediye ve halkın ortaklığında bir istihdamı gerçekleştirmiş olacağız, hem de ilçemizi tanıtarak turizme katkı sağlayacağız'.

ANKARA - Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, 'Tarih Kokan ve Gün Yüzüne Çıkan Yöresel Değerler' projesi kapsamında yöreye has cevizli çörek ve Kalecik ekmeğinin üretimi alanında istihdam sağlanacağını hem de ilçenin tanıtımıyla turizme katkı sağlanacağını bildirdi.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Tarih Kokan ve Gün Yüzüne Çıkan Yöresel Değerler' projesinin Kalecik turizmine ve istihdamına katkı sağlayacağını belirtti.

Projenin hayata geçirilmesi için Ankara Kalkınma Ajansı ile birlikte ilk aşamayı tamamladıklarını belirten Ulusoy, ilçede bulunan 4 ayrı tarihi taş fırınının restore edilip mahalle halkının kullanımına sunulacağını ve yöresel lezzet 'Cevizli Çörek' ve 'Kalecik Ekmeği'nin nesiller boyunca yaşatılmaya devam edileceğini belirtti.

Taş fırınların restorasyonundan sonra, yöresel ekmek ve çöreğin yapımı konusunda uzmanlar tarafından ustalara eğitim verileceğini belirten Ulusoy, '(Tarih Kokan ve Gün Yüzüne Çıkan Yöresel Değerler) projesi kapsamında hem Cevizli Çörek ve Kalecik Ekmeği'nin üretimi ile belediye ve halkın ortaklığında bir istihdamı gerçekleştirmiş olacağız. Hem de ilçemizi tanıtarak turizme katkı sağlayacağız.' değerlendirmesini yaptı.

Ulusoy, ekmeklerin üretiminde kadınların, pazarlama aşamasında ise erkeklerin yer alacağını belirterek, Kalecik Belediyesi olarak da medya ve internet üzerinden bu işi yapan firmalarla anlaşarak ülke geneline ve yurt dışına açılmayı hedeflediklerini söyledi.
Kaynak: AA