Yıldırım'da Dünya Çevre Günü Kutlandı

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde Dünya Çevre Günü çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

Yıldırım'da Dünya Çevre Günü Kutlandı
Dünya Çevre Günü’nde düzenlenen ‘Geleceğimiz İçin El Ele Sempozyumu’na katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, geri dönüşüm konusunda yaptıkları çalışmalarla ilçeyi Avrupa standartlarına taşıdıklarını söyledi.

Edebali, “Çevre kirliliği insanlığın en büyük meselesidir. Eğer çevremizle barışık olur, çevremizi korursak toplumsal kalkınmayı hızla gerçekleştirerek refah seviyemizi yükseltiriz” dedi.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren geri dönüşüm konusunda yapılan çalışmalarla Yıldırım’ın çehresini değiştirdiklerini belirten Edebali, “Eskiden çöp olarak adlandırılan maddelerin şuursuzca çöpe atılmasının önüne geçerek, bu atıkların kıymetli birer hammadde kaynağı olduğunu anlattık. Kurduğumuz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ile birlikte önemli işlere imza attık. 2015 yılında 6 bin 605 ton atık sayesinde 100 bin ağacın kesilmesinin önüne geçtik. 605 tonluk cam atık toplayarak, 60 tonluk petrole eş değer tasarrufu sağladık. Ayrıca Şubat 2016’da topladığımız 65 ton cam atıkla Avrupa standartlarını yakalayan ilk belediye olma başarısını gösterdik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hamiyet Yıldızbaş’ın yönettiği sempozyumda geri dönüşüm çalışmalarında AŞM Cam A.Ş.’den Doğan Gökay, Exitcom’dan Secde Poyraz, Deha Biodizel’den Yavuz Tuna, Tarhan Geri Dönüşüm’den Murat Yücel, Yıldırımlılara geri dönüşüm hakkında bilgi verdi. Programın sonunda ilçede atık pil toplama yarışmasında birinci olan Peyami Safa Ortaokulu, ikinci olan İhsan Dikmen-4 İlkokulu, üçüncü olan Atatürk Anaokulu ve dördüncü olan Makbule Atadan Anaokulu’nun idareci ve öğrencilerine protokol mensupları tarafından çiçek verildi.

Kaynak: İHA